Cât de înstăriţi sunt aleșii locali din Caransebeș?

Chiar dacă unii dintre aleşii locali din oraşul de pe Timiş şi Sebeş nu deţin averi impresionante, posibilităţile lor financiare nu sunt deloc de neglijat. Cu excepţia unor declaraţii prin care suflă vântul, restul gugulanilor au cu ce să se laude atunci când vine vorba de terenuri.

Deşi unii deţin doar câte un mic teren, o mare parte dintre aleșii caransebeşeni se pot lăuda cu mult mai multe, fie acestea moştenite, cumpărate sau chiar primite prin donație. Proprietăţile unora sunt achiziţionate şi în alte judeţe, alături de soţii. Potrivit declaraţiilor de avere din 2013, printre cei mai înstăriţi consilieri, dacă luăm în calcul terenurile, se numără Ioan Marcu. Alesul se poate lăuda cu un singur teren în extravilan, în zona Racoviţa, dar care are o suprafaţă de 25.000 mp.

Nici medicul expert Ioan Dorel Ungur nu se poate plânge. Alături de soţia sa deţine nu mai puţin de patru terenuri în Caransebeş şi Poiana Mare (2 în intravilan, 1 agricol, 1 forestier), cu o suprafaţă de 24.200 mp. Pe lângă acestea, mai deţine un apartament şi o casă. În declaraţia de avere a consilierului local Lazăr Todorescu regăsim trei terenuri agricole în Caransebeş şi Valea-Timişului, cu o suprafaţă de 20.000 de mp. Aleşii locali Petru Albai şi Elena Avasilcăi sunt şi ei ,,bogaţi” în terenuri. Fiecare dintre aceştia deţine câte două terenuri cu o suprafaţă de aproximativ 11.600 mp. Faţă de doamna Avasilcăi, consilierul Petru Albai are, alături de soţia sa, şi trei case de locuit în Caransebeş, Sacu şi Jupa.

Consilierul local Maria Poneţchi are un singur teren în zona Sacu, cu o suprafaţă de 10.100 mp, însă se poate lăuda cu clădiri destul de valoaroase. Aceasta deţine patru case de locuit la Caransebeş, o casă de vacanţă în Poiana Mărului şi un spaţiu comercial la Timişoara. Câte un teren cu o suprafaţă totală de aproximativ 7.000 mp regăsim şi în declaraţiile de avere ale aleşilor locali Marius Adrian Isac şi Ana Adriana Bojinescu.