Urmează investiții de zeci de milioane de euro în dezvoltarea zonei montane!

explo 1000x200

Specialiștii se pregătesc încă de pe acum cu proiecte, astfel încât, odată ce în 2014 se deschide sesiunea de finanțare, banii să poată fi accesați cu succes. Vizat este atât Muntele Mic, cât și Muntele Semenic.

Oficialii Consiliului Județean regretă lipsa de investiții în domeniul turismului, dar ca să compenseze lipsurile induse de criza financiară s-au înarmat din timp cu proiecte bine scrise, care ar putea avea mari șanse să obțină finanțare. Cel puțin, asta spun reprezentanții Palatului Administrativ care au consultat specialiști pe tema elaborării documentelor ce urmează să obțină bani serioși de la Uniunea Europeană.

„Încercăm să finanțăm prin Programul Operațional Regional două proiecte pe turism, unul pe masivul Semenic, altul pe Muntele Mic, din Poiana Mărului până pe Țarcu. Acolo vom face o pârtie care va avea probabil vreo 8 kilometri. În masivul Semenic, avem în plan un concept de turism care să pună în valoare această zonă 12 luni pe an. Avem firme de specialitate care deja lucrează la aceste proiecte. Sperăm să le finanțăm prin noul ciclu de finanțări europene 2014-2020”, a declarat președintele Consiliului Județean, Sorin Frunzăverde. Proiectul care se referă la dezvoltarea Muntelui Semenic are o valoare de 40 de milioane de euro.

În plus față de ceea ce va urma, în momentul de față forul județean are 200 de milioane de euro pe sistemul european de achiziții publice. „Așa cum ați văzut, am aprobat un nou program de 172 de milioane de euro, care se va aproba probabil din 2015. Din 2014, vom intra pe traseul specific pentru finanțare. Pregătim, alături de cele 172 de milioane de euro pentru canalizare și apă în mediu rural cu extinderea rețelei în mediul urban, încă cel puțin 150 de milioane de euro proiecte și studii de fezabilitate care există deja”, a adăugat Frunzăverde.

banner 970 x 250