Moș Crăciun a lăsat Polul Nord și s-a stabilit în Reșița!

explo 1000x200

Cel mai așteptat personaj în dimineața de Crăciun este vestitul Moș ce vine încărcat de cadouri și dulciuri la toții copiii care au fost cuminți pe parcursul anului. Micuții reșițeni au de ani de zile cel mai bun Moș Crăciun aproape de ei.

În fiecare iarnă, Moș Crăciun își face apariția printre reșițeni la fiecare eveniment la care îi este solicitată prezența. Doru Racz, cel mai autentic Moș din județ, povestește cum s-au intersectat drumurile lui cu cele ale bătrânului care aduce magie și bucurie în toiul iernii. „Poate că l-am iubit prea mult pe Moș Crăciun, poate că, nu poate, ci sigur am vrut să fac bucurie la copii, poate că mai sunt încă un copil și de aceea îmi doresc să fiu lângă ei”, a fost explicația dată de Moșul reșițean pentru reporterii Express de Banat.

După aproape 1000 de acțiuni în care a împărțit cadouri la toți copiii, mai mult sau mai puțin cuminți, Moș Crăciun din Reșița știe cu ce se mănâncă fiecare solicitare din partea micuților.

Am trecut la foarte mulți copii, am bucurat foarte mulți copii și foarte puțini au plâns, pentru că am încercat să fiu altfel, nu Moșul acela care ceartă și cere o poezie, ci l-am lăsat pe fiecare să facă ce vrea, să fiu cel care aduce bucurii de Crăciun. Am întrebat o dată pe o fetiță ce ar vrea să îi aducă Moșul și mi-a răspuns că vrea o cănuță, altul mi-a spus că vrea să i-l aduc pe tatăl său care era plecat în Spania. Au fost și cazuri în care  mi-au spus: eu am laptop, am iphone, nu știu, Moșule, ce ai putea să îmi aduci. Alții, în schimb, mi-au cerut sănătate”, își amintește acesta. Moșul mai povestește că în ultima perioadă solicitarea cea mai mare a fost reprezentată prin ultimele gadgeturi, tablete, laptopuri sau telefoane mobile.

mos craciun mos craciun

Pentru că trăim în secolul vitezei, Moșul s-a adaptat noilor tehnologii și rapid s-a pliat pe cererea micuților, astfel că astăzi nu mai primește clasicele scrisori pe hârtie, cu scris tremurat și pete de cerneală, ci totul se face prin intermediul online-ului. „Unii au renunțat la scrisori și îmi trimit prin fel și fel de tehnologii. Noi le primim pe toate, și cele de pe mail, și cele de pe Facebook, toate le adunăm toată vara, mai întrebăm dacă nu și-au schimbat opțiunea, dar de regulă nu”, explică Moșu’. Partea cea mai bună este că pentru Moș Crăciun din Reșița niciun copil nu este rău, sunt unii mai năzdrăvani, alții mai zburdalnici, cu mai multă energie, dar toți copiii apar pe lista de cuminți și sunt recompensați pe măsură. „Copiii răi poate sunt aceia mai „mari”, care îi fac pe copiii mici răi, acolo ar trebui lucrat mai mult, dar Moș Crăciun oricum vine și pentru cei mari, și pentru cei mici, și pentru bunicuțe, și pentru toată lumea, pentru că eu am o vorbă: Dacă Moș Crăciun nu ar fi existat ar fi trebuit inventat”, încheie cel care aduce cea mai mare bucurie copiilor din județ.

banner 970 x 250