De sărbători, românii mănâncă fără oprire!

explo 1000x200

Crăciunul este o zi specială în viața oricărui om, iar masa este și ea plină de bunătăți. Pentru noi, românii, masa de Crăciun este un adevărat festin, cu preparatele gătite din greu de gospodine, mâncăruri foarte gustoase, însă foarte greu de digerat, având în vedere că se gătește din belșug.

Postul Crăciunului s-a încheiat, iar cei care au ținut post, și nu numai, se pot înfrupta din bunătăţile gătite de gospodine. Mulți nu bagă de seamă sfaturile nutriționiștilor și ajung la urgențe cu diferite probleme digestive. Preparatele tradiționale ar trebui consumate cu moderație, mai ales pentru cei ce au ținut post, așa că de sărbători este recomandat să mâncăm preparate din carne combinate cu legume. De asemenea, între mese este recomandat să se facă o pauză de cel puțin trei ore, conform nutriționiștilor.

Specialiștii în alimentația sănătoasă mai spun că pe lângă produsele tradiționale nu se recomandă și consumul de alte alimente cum sunt mititeii, alunele sau plăcintele, întrucât digestia va fi mult îngreunată. Până în momentul de față, la stația de primiri urgențe a spitalului județean Caraș – Severin nu s-au primit sesizări de genul acesta.

banner 970 x 250