Luminițele de Crăciun nu dau gaură în buget!

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Încă de la sosirea primelor ninsori, autoritățile cărășene au început de zor amenajarea orașelor pentru sărbătorile de iarnă. Îmbrăcate în mii de luminițe, cele mai mari orașe din județ s-au întrecut în strălucire.

Luminițele, brazii, globurile și ploile de lumină au transpus orașele cărășene în mici orășele ale lui Moș Crăciun. Ornamentele luminoase au sporit farmecul Crăciunului, dar și cheltuielile autorităților locale.

La Reșița, administrația locală a decis că este nevoie de o schimbare. Tocmai de aceea, pe lângă anticele beculețe, veterane în împodobirea orașului, au fost achiziționate mai multe elemente decorative noi. Astfel că țurțurii luminoși, steluțele 3D, decorațiunile instalate pe stâlpi și globurile au completat cu succes atmosfera de sărbătoare. Reșița sclipește în acest an mult mai puternic și mai măreț decât în anii precedenți. Banii investiți în achiziționarea noilor elemente decorative nu s-au ridicat la sume colosale și au meritat pe deplin în ceea ce privește aspectul orașului.

Și Valea Bistrei strălucește de Crăciun. Oțelu Roșu a îmbrăcat straie de sărbătoare și a întâmpinat luminos Crăciunul.Chiar dacă bugetul local a fost mai sărăcăcios decât până acum, oficialii au făcut eforturi pentru a completa instalațiile necesare pentru înfrumusețarea orașului. Edilul-șef promite că, anul viitor, odată cu intrarea lucrurilor pe un făgaș normal, Oțelu Roșu va fi cu mult peste așteptări. Până atunci, însă, cu bani puțini, Oțelu Roșu strălucește. ,,Sper ca şi anul acesta să nu fim mai prejos, chiar dacă avem un buget mai mic. Anul viitor, după ce vom intra în normal, Oţelu Roşu va impresiona. De la an la an încercăm să creştem în amenajarea oraşului de sărbători”, a declarat primarul Luca Mălăiescu.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157639014766514″]

Caransebeșul este o adevărată țară a lui Moș Crăciun. Administrația locală a făcut o adevărată tradiție din a se întrece pe sine, de la an la an. Investiția totală în ceea ce privește iluminatul de sărbători s-a ridicat la aproximativ 90.000 de euro. Oficialii orașului, în intenția de a scoate orașul din monotonia din fiecare an, a dedicat iluminatului de sărbătoare mult mai mulți bani și timp decât până acum. ,,Am achiziționat anul acesta o perdea de 1.360 de metri pătrați, 89 de traversări luminoase, perdele de lumini și alte multe elemente. Domnul primar și-a exprimat intenția de a mai schimba monotonia, dar asta nu înseamnă că nu am folosit și ornamentele pe care le aveam deja”, a declarat Ștefan Gheorghe, din cadrul Primăriei municipiului Caransebeș.

promovare banner maxagro

Crăciunul strălucește în tot județul

Oraviţa, în ajunul sărbătorilor de iarnă, s-a înfățişat într-un alt decor. Chiar dacă fondurile locale nu au permis transformarea orașului în Laponia, administrația locală și-a dat toată silința pentru ca iluminatul de sărbătoare să nu dezamăgească pe nimeni.

Și Moldova Nouă a fost surprinsă de Crăciun aranjată de sărbătoare. Administrația locală a pus la punct un spectacol de lumini, pregătit special pentru sărbătorile de iarnă. Zona centrală a fost împodobită cu personaje din basme în valoare de aproximativ 6000 de euro. reprezentanţii primăriei au poziţionat în Parcul copiilor un brad, un Moş Crăciun înalt de peste doi metri, sania cu renii, dar şi scena Naşterii Domnului. Dacă în anii trecuţi, ornamentele tradiţionale au fost închiriate, de data aceasta primăria a făcut un efort şi le-a cumpărat.

La Herculane, bugetul local nu a fost foarte generos în 2013, astfel că angajații primăriei au fost nevoiți să dea dovadă de multă creativitate în condițiile în care nu s-au făcut achiziții noi față de anii precedenți. ,,Am decorat orașul pentru sărbători fără costuri suplimentare, nu am mai achiziționat nimic nou. Au fost doar cheltuieli cu montarea și demontarea instalațiilor, beculețelor și a celorlalte decorațiuni. Am creat o atmosferă de sărbătoare fără cheltuieli prea mari”, a declarat primarul Nicușor Vasilescu.

publicitate tmc 640