Funcționarii corupți rămân în arest. Judecătorii au refuzat să-i lase liberi!

Săltați duminică cu noaptea-n cap de procurori, cei trei angajați ai Trezoreriei Oravița au contestat măsura arestului preventiv, cerând să fie puși în liberate.

Dosarul a ajuns, prin urmare, în analiza magistraților de la Tribunalul Caraș-Severin. Apropiații celor trei au umplut holurile instanței. Decizia de respingere a contestației s-a luat în Cameră Preliminară, departe de ochii publicului.

CITEȘTE ȘI: Percheziții la funcționarii corupți. Au prejudiciat statul cu jumătate de milion de lei!

Aceștia sunt puși sub acuzare pentru infracțiuni de corupție, abuz în serviciu și fals în dosarul răscumpărării frauduloase a certificatelor de Trezorerie. Potrivit procurorilor, prejudiciul creat Trezoreriei Statului prin răscumpărarea frauduloasă a 110 certificate de trezorerie depășește 600.000 lei. Cercetările vizează și răscumpărarea frauduloasă a peste 400 de certificate de trezorerie. În cazul acestora, prejudiciul este acoperit de persoanele implicate până la deschiderea investigațiilor de către organele judiciare.

VEZI AICI BILANȚUL PERCHEZIȚIILOR!

Una dintre cele trei persoane acuzate este rebelul „Alfredo de Oravița”, care a mai fost condamnat într-un dosar de delapidare la peste trei ani de închisoare. Acesta semna și falsifica pe bandă rulantă documente, uitând că trebuie să servească interesului public.

CONDAMNARE. Rebelul „Alfredo de Oravița” rămâne fără stupi și stă peste 3 ani în închisoare. Deocamdată!