Unde vor fi corectate lucrările de la BAC? Vezi ce a spus inspectorul general despre examen!

Absolvenții claselor a XII-a susțin astăzi ultima probă a examenului maturității. Până acum, metodologia a fost respectată ad-literam, potrivit oficialilor ISJ, iar numărul celor eliminate, mai mic decât în anii trecuți, semn că aceștia au înțeles că nu e loc de glumă la susținerea probelor.

Inspectorul școlar general, Nicolae Grindeanu, a declarat pentru Express de Banat că până acum nu are de făcut niciun reproș și că examenele au decurs în mod corespunzător. „Lucrările din Caraș-Severin se evaluează în alt județ, la Mehedinți, în județul nostru ajungând la evaluare lucrările absolvenților din Sibiu. O astfel de măsură era potrivită din start pentru că în acest fel s-a eliminat orice urmă de suspiciune. Sunt în așteptarea rezultatelor cu emoție. Anul trecut, 50,60 la sută au reușit să îl promoveze, sperăm ca anul acesta rezultatele să fie superioare”, a spus inspectorul școlar general.

CITEȘTE ȘI: FOTO. Absolvenții sunt conștienți. Subiectele de la bac sunt ușoare că sunt goale facultățile!

Rezultatele examenului de BACALAUREAT 2015 urmează să fie publicate în data de 7 iulie, până la ora 12.00, iar cei care doresc să depună contestaţii o pot face în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00. În zilele de 8 şi 9 iulie urmează să fie soluţionate contestaţiile, iar REZULTATELE FINALE BACALAUREAT 2015 vor fi afişate pe data de 10 iulie.

Rezultate bune la Evaluarea Națională

Referitor la Evaluarea Națională, Nicolae Grindeanu a declarat că procentul de promovare este superior celui de anul trecut, 73,53 la sută dintre absolvenții claselor a VIII-a reușind să treacă cu brio de toate probele susținute în 2015.

„Eu spun că rezultatul este un efect al măsurilor luate de Inspectoratul Școlar Județean, care a monitorizat mai atent ceea ce se petrece la clasă, dar a monitorizat și managementul instituțiilor de învățământ. Pe lângă acestea, profesorii catedrelor de specialitate au înțeles corect mesajul nostru care s-a răsfrânt, iată, într-un procent de 75 la sută”, a concluzionat inspectorul general.