FOTO. Absolvenții sunt conștienți. Subiectele de la bac sunt ușoare că sunt goale facultățile!

Câteva sute de absolvenți de liceu au susținut astăzi, la Caransebeș, proba la matematică din cadrul examenului de Bacalaureat. Majoritatea elevilor de la centrul „Traian Doda”, unul dintre liceele de renume din Banatul de Munte, s-au arătat ușurați la ieșirea din examen, spunând că subiectele au fost accesibile și majoritatea ar trebui să obțină o notă de trecere.

„A fost destul de ușor, mult mai accesibile subiectele față de anii trecuți, am făcut destul de bine, acum să vedem rezultatele. Și la Limba română subiectele parcă au fost mai ok anul acesta. Dacă ai învățat, ai scris, acum să vedem”, au menționat absolvenții din fosta clasă a XII-a B, profilul de Matematică –Informatică, scăpați de emoții astăzi. O notă de trecere ar trebui să ia fiecare dintre aceștia, dacă au fost atenți la ore pe parcursul celor patru ani. Ei spun că minimum 7 ar trebui să fie nota la matematică, probabil și sub euforia ușurinței cu care au dezbătut subiectele.

_DSC7341 _DSC7330

„Am avut emoții până am citit subiectele, dar după ne-am concentrat pentru a da răspunsul corect. Au fost subiecte accesibile și puteai să treci cu ușurință, după mine nu cred că e o dificultate în a trece acest examen. Cred că în acest an cei de la Ministerul Educației au dorit ca noi să nu ne împotmolim în examenul de Bacalaureat că și așa mai toate facultățile au examene de admitere. Dacă ar fi să mă evaluez cred că voi obține în jur de nota 8. Pe mai departe vreau să urmez Facultatea de Medicină dentară din Timișoara, matematica nu mă ajută foarte mult, dar ne dezvoltă gândirea și felul în care să putem acumula informații”, ne-a declarat un alt absolvent al Colegiului Național „Traian Doda” din municipiul Caransebeș.

La profilul matematică-informatică, absolvenții au avut de rezolvat trei subiecte: o matrice, o funcție și legi de compoziție, însă subiectele au fost diferențiate în funcție de profilul unității de învățământ: real, uman, tehnologic, vocațional etc.

_DSC7338 _DSC7336

Urmează ultima probă a examenului în 3 iulie, cea scrisă la alegere a profilului şi specializării, după care în 6 iulie se vor afișa rezultatele și în 10 iulie se vor oferi rezultatele finale după rezolvarea contestațiilor.

Comments

 1. Hans Castorp says:

  Nu va cunosc, ma refer la autoarea articolului, dar consider ca ati suprins o realitate foarte importanta (subiecte usoare – universitati goale). Felicitari pentru articol!

 2. guvernul, o nulitate says:

  S-au prins pana si bietii copii ca facultatile au nevoie de studenti. Cum sa mai faca fata bietii parinti sa-i tina in facultate cu salariile de mizerie pe care le castiga? Dar alesii si-au votat pensii speciale, economia duduie..sa-i ia dracu’ pe cei care au saracit tara asta! Sa te duci casier la supermarket-uri cu facultate, sau sa lucrezi la salubrizare? E fantastic ce au facut cu noi!

 3. Hans Castorp says:

  Asa e. Aveti dreptate. Imi pare tare rau de tot a trebuit sa suporte poporul acesta roman dupa decembrie 1989. Ne-au furat visele, speranta la o viata mai buna. Au distrus familii obligand oameni disperati sa-si ia lumea in cap (pentru ca mai apoi gunoiul ala de fost ministru sa zica ca femeile celor plecati in strainatate devin curse si copiii golani), au devalizat economia, ne-au facut rusine in lume cu furaciunile si imoralitatea lor, ne-au facut sa ne fie rusine ca suntem romani. Cea ce ma doare mai tare si mai tare este ca toti sunt la fel. Lips sperantei mi se pare cel mai dramatic lucru posibil.

 4. da-ne minte, Doamne says:

  Nu stiu cum ar trebui procedat, dar daca ne gandim mai bine sunt aceeasi cameleoni politicieni indiferent cum isi schimba culoarea. Au dosare peste dosare toti..si? Noi tot rau o ducem si o vor duce si copiii nostri la fel daca nu schimbam noi ceva, ei nu se schimba. Nu mai merg la vot decat daca candideaza oameni independenti, specialisti in ceea ce fac.Astia ce au facut 25 de ani? Nu trebuie sa-i mai descopere DNA-ul, faptul ca n-au facut NIMIC atat cat au fost in guverne spune totul!