Au mai rămas 3 zile până la Festivalul Rocker’s Challenge. Byron, cap de afiș!

Dacă încă nu v-ați făcut planuri pentru acest weekend, încă mai aveți timp să luați în calcul una dintre cele mai selecte ediții a festivalului de rock de la Sasca. Pe lângă Byron, și Kumm va încânta iubitorii de muzică live în mijlocul naturii.

Locuri de cazare încă mai sunt, vremea se anunță numai bună, iar corturile nu sunt o opțiune de scos din calcul. Toate acestea însă vin doar în completarea muzicii de calitate care va face „paradă” în fața a mii de spectatori.  Dacă seara muzica bună încântă auditoriul, în timpul zilei activitățile outdoor antrenează turiștii în activități frumoase precum tiroliana, raftingul sau mountain bikeingul. Așadar, Sasca Română este pregătită să întâmpine pe oricine își dorește un final de săptămână antrenant, plin de momente frumoase.

VEZI AICI DETALII LEGATE DE ACTIVITĂȚILE OUTDOOR!

„Drumul este accesibil, noi ne așteptăm să primim circa 2.000 de turiști, cel puțin, pentru care, spun eu, distracția este garantată. Deliciile culinare sunt în atenția noastră, astfel că mâncarea tradițională făcută la ceaun nu va lipsi. Suntem gata cu organizarea, mai punem la punct mici detalii, astfel încât totul să iasă ca la carte, a declarat Radu Anderca, organizatorul Festivalului Rocker’s Challenge.

Efecte pozitive în comunitate

Deși inițial locuitorii din Sasca s-au declarat sceptici în ceea ce privește organizarea unor astfel de acțiuni, acum încep să resimtă efectele, ceea ce este un lucru bun, potrivit primarului comunei, Ion Poplicean.

„Încet-încet, lumea își dă seama că astfel de acțiuni aduc avantaje. Asta, chiar dacă la început nimeni nu a crezut că este posibil acest lucru. Oamenii au ocazia să cazeze turiștii, vânzarea crește la magazine, iar comuna este plină până la refuz. Așa că au realizat că astfel de manifestări sunt benefice pentru toți. Oricum, primăria susține financiar evenimentul cu plata TVA-ului și a celor 2 procente, contribuția în cadrul proiectului european. În plus față de acestea, asigurăm alimentarea cu energie, dușuri, toalete, curățenie și punem la dispoziție terenul pentru festival. Așteptăm cât mai mulți participanți să vină să se relaxeze și să ia parte la acțiunile de aventură. Seara, bineînțeles, iubitorii de muzică rock vor avea la dispoziție spectacole de calitate, a declarat Ion Poplicean, primarul comunei Sasca Montană.

Alternative-ul e pe val
Ediția din acest an a ajuns la cea cu numărul cinci. Formaţiile invitate sunt Byron, Melmac Riders, Kumm, Luna Amară, Roadkillsoda, Blue Nipple Boy, I’m the trip, Sonatic, Mere, Destin Balcanic, organizatorii încercând să susţină prin acest festival muzica rock de calitate, dar şi să promoveze obiectivele turistice localizate în Parcul Naţional Cheile Nerei – Beușnița, prin organizarea de activităţi outdoor .

VEZI AICI PROGRAMUL FESTIVALULUI!

Organizatorii pun la dispoziţia participanţilor posibilităţi de cazare multiple: pensiuni, case țărănești, camping amenajat cu toate utilităţile necesare. Promotorii evenimentului sunt Asociația Caraș Adventure, în parteneriat cu Primăria Comunei Sasca Montană, Rocker’s INN și Andconsult.

MAIN FOTO: byronmusic.ro