Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde, a fost trimis în judecată!

Direcția Națională Anticorupție a anunțat în urmă cu puțin timp că atât Sorin Frunzăverde, cât și Ionesie Ghiorghioni sunt trimiși în judecată în urma dosarului instrumentat recent privind alegerile prezidențiale de anul trecut.

Aflat sub control judiciar, președintele al Consiliului Județean Caraș-Severin, dar și vicepreședinte al PNL, asupra lui Sorin Frunzăverde planează suspiciunea săvârșirii infracțiunii de folosire a influenței ori a autorității în scopul obținerii de foloase necuvenite, potrivit DNA.

În același dosar, în stare de libertate, este trimis în judecată și Ionesie Ghiorghioni (NR: acesta a fost eliberat ieri din Penitenciarul Timișoara și se află sub control judiciar într-un dosar de corupție).

Pe cei doi procurorii îi acuză de influențarea declarațiilor (trei infracțiuni), fals intelectual și uz de fals.

În perioada cuprinsă între cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidențiale din luna noiembrie 2014, inculpatul Frunzăverde Sorin și-a folosit influența pe care o avea în calitatea sa de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin și de vicepreședinte al unui partid  asupra inculpatului Ghiorghioni Ionesie, vicepreședinte al Consiliului Județean și membru în același partid politic, în scopul obținerii unor foloase necuvenite, respectiv să obțină, în al doilea tur de scrutin, un număr mai mare de voturi pentru candidatul formațiunii din care făceau parte și, implicit, să-și consolideze poziția în cadrul acestei formațiuni politice, dar și în plan administrativ, prin condiționarea repartizărilor bugetare de rezultatul votului. Ulterior, în zilele de 12 și 13 noiembrie 2014, inculpatul Ghiorghioni Ionesie a luat legătura cu 9 primari cărora le-a solicitat, folosindu-se de autoritatea și influența sa de vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, să facă demersuri favorabile în direcția respectivă. De asemenea, pentru a-i determina să procedeze în acest sens, inculpatul Ghiorghioni Ionesie le-a transmis acestora că de rezultatul votului vor depinde alocările bugetare efectuate de Consiliul Județean către primării în anii 2015 și 2016 (respectiv până la terminarea mandatului conducerii CJ Caraș-Severin)”, se arată în comunicatul de presă al Direcției Naționale Anticorupție.

Ghiroghioni a forțat oamenii să mintă!

În plus, procurorii susțin că pe data de 18 noiembrie 2014, în urma unui accident rutier provocat de autoturismul pe care îl conducea, soldat cu rănirea ușoară a mai multor persoane, inculpatul Ghiorghioni Ionesie a determinat trei persoane să facă declarații necorespunzătoare adevărului, în sensul că acestea au relatat faptul că mașina implicată în coliziune fusese condusă de către una dintre ele.

Pentru aceasta, Ghiorghioni Ionesie a uzat de mijloace de corupere, constrângere, precum și prin folosirea autorității și influenței sale de vicepreședinte al Consiliului Județean, președinte al unui composesorat și de președinte al unei asociații de vânătoare.

„De asemenea, în exercitarea atribuțiilor de serviciu de vicepreședinte al Consiliului Județean, inculpatul Ghiorghioni Ionesie a emis un act intitulat Împuternicire, prin care se atesta în mod neconform realității faptul că în data de 18.11.2014 una din cele trei persoane a fost împuternicită să conducă autoturismul respectiv, aparținând Consiliului Județean Caraș-Severin. Acest act a fost depus ulterior la dosarul de daune al societății de asigurare, precizează DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caraș-Severin, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză. Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

„Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, precizează DNA.

Comments

 1. Podsekalnikov says:

  Cam tarziu dar tot e ceva. Daca urmeaza si o condamnare semnificativa ma declar multumit. Sa fie intr-un ceas bun.:)

 2. andy says:

  Cand o sa se faca controale si la asa-zisa universitate din Resita, condusa de sotia penalului?

 3. radivoj milenovici says:

  Dar de ce acest bandit , hot si pedofil mai este in functie ?

 4. gery says:

  dar cand merg la primaria Resita la Stepanescu 10% ce va fi? Rita sa verifici ip sa vezi cene a scris

 5. alexandru nemoianu says:

  Cu voia lui Dumnezeu poate va fi inlaturat putregaiul din Caras-Severin.Dar va fi necasara curatenie si la nivel mai mic.Cand va fi scos afara primarele mitarnic din Prigor,Pavel Verindean?

 6. petre inspirescu says:

  Procurorii astia , nu pot sa-mi spuna si mie cum sa fac o femeie mortala sa-mi cedeze, amenintand-o ca daca nu cade, o trimit in Siberia?Daca TOT VRETI SA-L PRINDETI CU CEVA PE OMUL CARE V-A DAT LECTII de politica, atacati-l cu altceva, facem pariu ca n-are nimic ilegal?

 7. radivoj milenovici says:

  @petre inspirescu , tu ori esti o sugativa de kur , ori esti un cretin de serviciu .

 8. petre inspirescu says:

  Radi,ti-ai terminat handy-ul?Am si eu ceva maricel pt. tine, chel, chel de tot

 9. radivoj milenovici says:

  @petre inspirescu , maricel si chel este ala de guma ”Made in China” pe care si-l vara ma ta , iar tu pe al tau nici macar in oglinda si cu ochelari la ochi nu-l vezi , sugativo de kk .

 10. radivoj milenovici says:

  @petre inspirescu , maricel si chel esta ala de guma ”Made in China”pe care si-l vara ma ta , iar tu pe al tau nu-l vezi nici macar in oglinda cu ocheleri la ochi bai XUISTULE .