Percheziții la funcționarii corupți. Au prejudiciat statul cu jumătate de milion de lei!

La această oră sunt în plină derulare mai multe percheziții care au loc atât în județul Caraș-Severin, cât și în Timiș. Vizați sunt trei funcționari publici care în loc să lucreze pentru statul român au activat în interes propriu și astfel au creat un prejudiciu fabulos, pe care procurorii încearcă acum să îl recupereze.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița, alături de ofițeri specializați în investigarea criminalității economico-financiare din cadrul Poliției Oravița şi IPJ Caraș-Severin efectuează 6 percheziții domiciliare în județele Caraș-Severin și Timiș, în locuințe folosite sau deținute de trei funcționari din cadrul Trezoreriei Oravița.

„Perchezițiile au ca scop descoperirea de obiecte și înscrisuri, aplicarea unor sechestre judiciare în vederea recuperării prejudiciului sau a confiscării speciale și extinse, precum și pentru executarea unor mandate de aducere. Cei trei funcționari urmează a fi aduși la audieri la sediul Parchetului Oravița, fiind cercetați pentru infracțiuni de corupție, abuz în serviciu și fals în dosarul răscumpărării frauduloase a certificatelor de Trezorerie, se arată în comunicatul de presă transmis de Ministerul Public.

Prejudiciul creat Trezoreriei Statului prin răscumpărarea frauduloasă a 110 certificate de trezorerie depășește 600.000 lei. Cercetările vizează și răscumpărarea frauduloasă a peste 400 de certificate de trezorerie. În cazul acestora, prejudiciul este acoperit de persoanele implicate până la deschiderea investigațiilor de către organele judiciare.

Comments

  1. zz top says:

    Doar 3 sunt cercetati? Cred ca glumiti.Acolo e un grup infractional. Urcati si la etaj la finante,nu doar la parter.

  2. costel says:

    NU FURATI !!! STATUL URASTE COMPETITIA .

  3. lache says:

    Adevărații beneficiari sunt Dragomir și Mocioalca,cei care Le-au promis protecție acestor amărâți naivi.