ALARMANT. Fetele, consumatoare mai mari de droguri decât băieții în Caraș-Severin!

Aceasta este constatarea celor care luptă cu drogurile zi de zi! În plus, alarmant este faptul că vârsta celor care consumă droguri este tot mai mică, elevii de clasele V-VIII ajungând cu mare ușurință la etnobotanice.

Pe 26 iunie se sărbătorește anual Ziua Internațională Împotriva Consumului și Traficului de Droguri. În acest sens, cei care coordonează Centrul de Evaluare și Consiliere Antidrog din Caraș-Severin au organizat o dezbatere pe această temă. Concluziile care s-au desprins nu au fost dintre cele mai bune, mai ales că fenomenul consumului de droguri este tot mai intens atât în rândul școlarilor, cât și a liceenilor sau tinerilor.

„Alarmant este faptul că fetele sunt consumatoare de droguri mai mari decât băieții și în acest sens dorim să le tragem un semnal de alarmă părinților, care nu ar trebui să stea liniștiți în această privință, doar pentru că sunt părinți de fete. În plus, vârsta de consum este extrem de scăzută, înregistrându-se cazuri, în Caraș-Severin, în care elevi de gimnaziu sunt mari consumatori, au declarat astăzi, la dezbaterea publică organizată, ofițerii DIICOT.

Deși echipajul care înfruntă consumul de droguri zilnic, al Centrului de Consiliere și Evaluare Antidrog, este incomplet, iar acesta luptă aproape fără arme împotriva consumului, societatea civilă îi este alături în derularea unor campanii importante. Cea mai recent lansată este „Consumă cultură, nu droguri!”, inițiată de Consiliului Județean al Elevilor.

„Cei care consumă droguri trebuie să știe și faptul că se expun unor riscuri imense, cum ar fi infecțiile grave, de tipul HIV sau al hepatitelor, pot face infarct sau hemoragii cerebrale, pot muri, își pot abandona școala, li se degradează relațiile sociale. În cazul tinerilor, aceștia își pot pierde locul de muncă, iar infracționalitatea crește!”, a declarat Sorin Andrițoi, șeful centrului din Reșița.

Și polițiștii au tras un semnal de alarmă în acest sens, explicând faptul că foarte gravă este infracționalitatea asociată consumului de droguri, întrucât consecințele se extind pe o arie largă, putându-se ajunge chiar și la crime. În plus, județul Caraș-Severin este expus acestui fenomen, al consumului și al traficului de droguri, pentru că este un județ de tranziție.

 

Comments

  1. Este un județ de tranzit …. tranziție este moaca ta pe piața online a ziarelor

  2. VandaLuL says:

    ce vorbiti ma de access la droguri,ma droghez de 7 ani de zile si ii stiu pe toti nimeni nu mai are marfa cacamas pe el diicot