Rebelul „Alfredo de Oravița” rămâne fără stupi și stă peste 3 ani în închisoare. Deocamdată!

Judecătoria Oravița s-a pronunțat în cazul inculpatului Ion Alfredo Chisăliță, angajat al Trezoreriei, care falsifica pe bandă rulantă actele emise de instituție și lua bani din casierie după bunul plac.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, de 3 ani, 5 luni și 10 zile cu executare, mai trebuie să plătească și pentru cheltuielile de judecată, dar și pentru deplasările organelor statului în zonă. Judecătorii au decis că acesta a săvârșit pe bandă rulantă ilegalități, așa cum au arătat, de altfel, și procurorii.

Pentru faptele sale, instanţa a dispus luarea măsurii de siguranţă a confiscării speciale asupra unei maşini de erbicidat, în valoare de 3.800,60 lei, precum şi asupra a 11 cutii de stupi, se arată în motivarea judecătorilor.

„Alfredo de Oravița” își trata locul de muncă ca pe propria moșie. Opera și semna documente ca un rebel după bunul plac, uitând că este angajatul statului, în slujba cetățeanului, în calitate de simplu casier. Potrivit judecătorilor, acesta a falsificat mai multe înscrisuri oficiale, precum chitanţe de introducere a numerarului în tezaur, registrul privind evidenţa numerarului din casieria tezaur a Trezoreriei Oraviţa sau registrul pentru evidenţa numerarului manipulat de personalul casieriei.

1000x100 casa brutarului

În plus, pe lângă partea penală, în care este condamnat pentru delapidare, Alfredo mai trebuie să dea socoteală și pe latură civilă. La Direcția Generală a Finanțelor Publice Timișoara este obligat să plătească o sumă de aproape 7.000 de lei cu titlu de cheltuieli efectuate cu deplasarea, diurna şi cazarea membrilor comisiei de verificare. Alți 1.546 de lei sunt cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, din care 216 lei ca urmare a cercetărilor efectuate de Serviciul Judeţean Anticorupţie Caraş-Severin, 700 lei ca urmare a cercetărilor efectuate de Serviciul de Investigare a fraudelor – Compartimentul Oraviţa și 130 lei cheltuieli judiciare ca urmare a cercetărilor efectuate de STPF Caraş-Severin, Biroul Combaterea Migraţiei Ilegale şi Infracţionalităţii Transfrontaliere.

Problemele funcționarului corupt nu se opresc aici, pentru că procurorii au descins din nou în weekendul trecut în casa acestuia, fiind învinuit și într-un alt dosar. Prin urmare, riscă să petreacă ani buni după gratii și rămâne fără stupi.