Fritz: „Eu mergeam pe «ein mann ein wort». Aș vrea să văd că la județ o să avem un vicepreședinte USR PLUS”

Pare că mai e cale lungă până când cei de la USR PLUS vor bate palma cu PNL pentru formarea de majorități la Timișoara și în județ. Condiția impusă de usr-iști pentru a-l vota pe liberalul Cosmin Tabără în funcția de viceprimar al Timișoarei este ca tânărul Cristi Moș să ajungă vicepreședinte la consiliul județean. Liberalii, în schimb, invocă refuzul partenerilor de discuție în a încheia majorități și în celelalte localități din Timiș.

„De peste o lună eu mergeam pe bază de «ein mann ein wort». Din păcate, încrederea mea, după ce s-au tot răzgândit și au tot venit cu noi revendicări, a scăzut un pic, așa că aș vrea să văd în scris sau măcar chiar și o declarație publică că la județ o să avem un vicepreședinte USR PLUS și nu există această intenție de a face după alegeri când oamenii nu mai pot să se revolte, o înțelegere cu altcineva. (…) Toată lumea înțelege că această colaborare trebuie să se bazeze pe această conducere încrucișată. Nu vrem baronizare, nu are rost să avem doi vicepreședinți PNL. Eu mă voi opune unei înțelegeri la județ în care PNL face după alegeri o înțelegere cu Pro România. Eu nu pot să accept acest lucru, fără să fiu ipocrit., a declarat Dominic Fritz, cu puțin timp înainte de începerea ședinței în care consilierii locali vor vota viceprimarii Timișoarei. Practic, aceasta este condiția pentru ca USR PLUS să voteze la Timișoara un viceprimar din partea PNL.

CITEȘTE ȘI: PNL și USR PLUS vor avea câte un viceprimar la Timișoara. UPDATE Usr-iștii nu votează candidatul PNL

Întrebat dacă liberalii au spus, în cadrul discuțiilor purtate, că l-ar refuza pe Cristi Moș pentru funcția de vicepreședinte la CJT, Dominic Fritz a răspuns: „Una dintre variante a fost și asta, dar pentru noi e foarte clar. Cristi Moș a câștigat zeci de mii de voturi în județ, este propunerea noastră, a fost acceptată la un moment dat și o să rămână propunerea noastră.”

Primarul Timișoarei a explicat și că protocolul care ar fi trebuit să fie încheiat cu liberalii vizează doar CL Timișoara și CJ Timiș, nu și celelalte localități din județ. Vineri, Alin Nica, președintele PNL Timiș, s-a plâns că în mai multe comune din județ USR PLUS i-ar fi preferat pe cei de la Pro România sau PSD pentru formarea de majorități și desemnarea de viceprimari. „Era foarte clar din start că aceste negocieri sunt despre consiliul local și consiliul județean, nu despre 99 de UAT-uri în județ. Și e și foarte clar că sunt multe locuri în care PNL nu vrea să aibă un viceprimar USR.”, a spus Fritz.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

PNL insistă.

„Această mână pe care o noi o întindem spre cei de la USR PLUS sper să fie receptată în sensul pozitiv și să facă același lucru pe care noi îl vom face în CL Timișoara în toate unitățile administrativ-teritoriale și consilii locale din județ unde și acei cetățeni au nevoie de o astfel de majoritate în jurul partidelor de dreapta care au câștigat
alegerile locale în județ: PNL și USR PLUS. Pentru că și cetățenii din Giroc, și cei din Dumbrăvița, și din celelalte localități merită acest lucru”, a spus, la rândul său, Alin Nica.

La finalul lunii octombrie, fostul secretar general al PNL Timiș, Alin Popoviciu, susținea că negocierile inițiale între liberalii și usr-iștii din județ s-ar fi blocat din cauză că PNL ar vrea să aibă ambii vicepreședinți la consiliul județean și nu ar avea nicio pretenție în ceea ce privește vreun post de viceprimar în Timișoara.

CITEȘTE ȘI: „PNL Timiș nu mai e interesat deloc de ce se întâmplă cu Timișoara”. Liberalii ar ținti două posturi de vicepreședinte la CJ Timiș

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/