PNL și USR PLUS vor avea câte un viceprimar la Timișoara. UPDATE Usr-iștii nu votează candidatul PNL

PNL îl va propune pe Cosmin Tabără viceprimar al Timișoarei, a anunțat oficial Alin Nica, președintele interimar al liberalilor timișeni. Dominic Fritz anunțase deja de zile bune că USR PLUS îl susține pe Ruben Lațcău pentru o poziție similară. 

Cu doar patru ore înainte de ședința în care consilierii locali ar urma să voteze viceprimarii Timișoarei, Alin Nica anunță public faptul că PNL va face o propunere pentru viitoarea conducere executivă a Primăriei Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Consilierii locali ai Timișoarei aleg viceprimarii. Sau viceprimarul. Oficial, negocierile dintre USR PLUS și PNL nu sunt încheiate

„Nu înțeleg care este vâlva în sânul USR în legătură cu ce va face PNL la următoarea ședință a consiliului local când se vor alege viceprimarii Timișoarei. Am avut sâmbătă o discuție foarte largă în forurile statutare a partidului și cu majoritate covârșitoare noi am hotărât să sprijinim demersurile ca Primăria Timișoara să se apuce de treabă și să sprijinim atât candidatul nostru la funcția de viceprimar, în persoana lui Cosmin Tabără, cât și candidatul USR în persoana lui Ruben Lațcău. Vom vota la vedere, poziția noastră este deschisă, a spus Alin Nica, șeful interimar al PNL Timiș.

Potrivit Codului administrativ, viceprimarul este ales prin vot secret pe bază de buletine de vot, cu majoritate absolută, din rândul membrilor consiliului local, la propunerea primarului sau a consilierilor locali. Alegerea viceprimarului se realizează printr-o hotărâre a consiliului local. În situația în care se aleg doi viceprimari, sunt declarați aleși candidații care au obținut votul majorității absolute. În această situație, consiliul local desemnează, prin hotărâre, care dintre cei doi viceprimari exercită primul calitatea de înlocuitor de drept al primarului.

CITEȘTE ȘI: USR-iștii pun tunurile pe Alin Nica: „Orban să înceteze această mascaradă desfășurată de un singur om, îmbătat de putere”

UPDATE Dominic Fritz anunță că USR PLUS nu îl va vota pe Cosmin Tabără, candidatul PNL pentru funcția de viceprimar. Cum votează Pro România și PSD?

La scurt timp după anunțul făcut de Alin Nica, primarul Timișoarei a afirmat că aleșii USR PLUS nu își vor da luni votul pentru alegerea lui Cosmin Tabără în poziția de viceprimar. 

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Fritz îl condiționează pe Nica să semneze protocolul de colaborare, astfel încât să aibă garanția că și la Consiliul Județean Timiș unul dintre vicepreședinți va fi de la USR PLUS, în persoana lui Cristian Moș. Doar atunci, USR PLUS îl va susține pe Tabără în conducerea executivă a Primăriei Timișoara.

„(…) O să votăm și un viceprimar pentru Primăria Timișoara. Eu l-am propus pe Ruben Lațcău din alianța USR PLUS și am făcut un apel la toți consilierii locali din toate partidele să îl votăm în unanimitate tocmai ca să trimitem un semnal că putem colabora în aceste vremuri grele. În orice variantă de negocieri, alianța USR PLUS are un viceprimar, așa că nimeni nu trebuie să se ferească să îl voteze pe Ruben Lațcău. (…) Încă nu este închisă niciun fel de majoritate stabilă nici în CL, nici în CJT și de aia noi nu vom vota astăzi un al doilea viceprimar. Eu am luat cunoștință de faptul că PNL l-a propus și o să îl propună astăzi pe Cosmin Tabără ca viceprimar, un  coleg pe care îl respect și îl apreciez foarte mult și aștept ca el să fie al doilea viceprimar al Timișoarei. Din păcate, suntem într-o situație în care de peste o lună tot ce am vorbit s-a tot schimbat. PNL-ul s-a tot răzgândit așa că noi vrem să ne asigurăm că înțelegerea noastră să avem un vicepreședinte USR PLUS la consiliul județean și un viceprimar PNL la CL, această înțelegere să fie respectată. De aia eu aștept ca noi să semnăm această înțelegere în scris. Poate că astăzi până la ora 5 și atunci putem să îl votăm și pe Cosmin Tabără. Dacă nu, atunci lăsăm acest loc liber și așteptăm până când avem o înțelegere în care putem să avem și încredere. Eu am auzit aceste zvonuri că de fapt PNL la nivel de CJ vrea să aștepte până după alegeri ca după aia să facă o alianță cu Pro România. Eu nu știu dacă e adevărat, dar înțelegeți că sunt precaut în ceea ce privește aceste înțelegeri sub masă”, a declarat Dominic Fritz.

Cei doi consilieri locali de la Pro România vor vota ambele propuneri de viceprimari. Cei de la PSD încă nu au luat o decizie. „Ne interesează ca primarul să își înceapă activitatea, administrația să fie pe deplin funcțională, Timișoara și timișorenii nu au timp și nevoie de atâtea bătălii. În continuare își transmit săgeți pe Facebook, ba votează, ba nu votează, pe noi ne interesează ca aceste lucruri să funcționeze. În următoarea oră voi avea un video call cu toți colegii mei și cu președintele Simonis și vom decide. Nu dorim nimic, nu vrem să fim în administrație, timișorenii au votat, și-au dat verdictul în 27 septembrie. Pe noi ne interesează să funcționeze lucrurile”, a declarat Sebastian Răducanu, consilier local PSD.

Doi dintre cei 27 de consilieri locali ai Timișoarei nu vor participa la ședința de luni, fiind în carantină. Este vorba despre Sebastian Răducanu (PSD), contact al unei persoane confirmate cu Covid-19, și Adrian Lulciuc (PNL).

În CL Timișoara, USR PLUS are 13 consilieri, PNL 9, PSD 3 și Pro România 2 consilieri.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/