USR-iștii pun tunurile pe Alin Nica: „Orban să înceteze această mascaradă desfășurată de un singur om, îmbătat de putere”

Deputatul USR Cătălin Drulă îl acuză pe Alin Nica, liderul CJ Timiș și președintele interimar al PNL Timiș, că își dorește o conducere a administrației județene monocoloră liberală. În ultimele zile mai mulți usr-iști l-au atacat pe Nica, reproșându-i că nu dorește să încheie negocierile pentru formarea de majorități în CL Timișoara și CJ Timiș. 

În timp ce Alin Nica îi acuză pe usr-iști că nu vor să finalizeze negocierile post-locale în Timișoara și județ, cei de la USR PLUS îl arată cu degetul chiar pe liderul PNL Timiș, despre care spun că își dorește o conducere a administrației județene „pe modelul baronial: putere absolută”.

CITEȘTE ȘI: Alin Nica: „Dacă sunt un primar capabil nu am nevoie de viceprimari ca să îmi impun voința în CL și să fac curățenie în primărie” UPDATE. Replica lui Dominic Fritz

Cătălin Drulă spune că este de neînțeles și inacceptabil refuzul lui Nica de a încheia majorități cu USR PLUS la CL Timișoara și CJ Timiș. „Sunt absolut dezamăgitoare tendințele de baron local care se pune pe sine înaintea interesului cetățenilor. Sunt oameni pe care îi respect în PNL Timiș și fac apel la ei, dar și la președintele PNL Orban, să pună piciorul în prag și să înceteze această mascaradă desfășurată de un singur om, îmbătat de putere”, a scris Drulă pe pagina sa de Facebook.

„Pentru prima dată de mulți ani există premizele unei guvernări locale și județene cu majorități stabile, de dreapta. Ar fi trebuit să fie o formalitate. (…) Nu asta crede și dl. Nica care dorește un Consiliu Județean monocolor PNL. Toate conducerea executivă, președintele și ambii vicepreședinți, să fie de la PNL. Modelul baronial: putere absolută. Foarte trist. Cred că România e sătulă de Arseni, de Oprișani și de alți jupâni de județ. Dl. Nica nu vrea USR PLUS într-o majoritate stabilă la județ. USR PLUS e incomod, pune întrebări, se uită în contracte, vrea să facă lucruri pentru cetățeni. Așa că se pare că dl. Nica caută sprijin în altă parte, la cei 3 consilieri județeni de la Pro România, cu care speră să formeze majoritatea. Dar asta, după alegerile din 6 decembrie, ca să nu răspundă în fața alegătorilor pentru că le-a nesocotit votul de la locale. Acum trage de timp și numără zilele până în 6 decembrie. Au trecut aproape două luni de la locale. Avem o gravă criză de sănătate publică în desfășurare. Dar pentru unii tot jocurile politicianiste de tip vechi primează”, a continuat Drulă.

Vineri, Alin Nica era cel care acuza USR PLUS că preferă PSD sau Pro România pentru încheierea de majorități în mai multe localități din județ.

„Dacă cumva se joacă cu bunul mers al celor 2 administrații în scop electoral, pentru a forța USR PLUS să poată numi viceprimarul la Timișoara cu voturile PSD sau Pro România, sper să fie sancționat PNL la alegerile parlamentare și astfel să înțeleagă că nu poți bloca administrația locală din Timișoara doar pentru a obține câteva voturi în plus la parlamentare, jucând cartea unor presupuse înțelegeri cu PSD și/sau Pro România. Probabil că așa l-au sfătuit primarii PNL recrutați din PSD înainte de alegerile locale într-o astfel de situație. E ciudat să strigi că ceilalți fac majoritate cu PSD când tu ai PSD în interiorul PNL.”, a spus și consilierul județean USR PLUS Zoltan Nemeth.

Luni, de la ora 17, consilierii locali ai Timișoarei au fost convocați de Dominic Fritz într-o ședință pe a cărei ordine de zi figurează și alegerea viceprimarului. USR PLUS îl susține pe Ruben Lațcău pentru această poziție.

„Din păcate încă nu s-au încheiat negocierile cu PNL. Dar în absolut orice scenariu, un viceprimar va reprezenta cei 42% din timișoreni care au votat cu USR PLUS. Asta este motivul pentru care fac un apel către toți consilierii locali, indiferent de culoare politică, să-l voteze. Îmi doresc să-l votăm pe Ruben Lațcău în unanimitate, să trimitem un semnal puternic că împreună respectăm voința cetățenilor și că suntem în stare să colaborăm în vremuri de criză. Al doilea loc de viceprimar va rămâne liber până când putem semna un parteneriat cu PNL despre majorități stabile și asumate atât în Consiliul Local, cât și în Consiliul Județean, a spus Dominic Fritz.

(E)