Gara de Nord din Timișoara, tot mai aproape de reabilitare

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, anunță că licitația pentru reabilitarea clădirii Gării de Nord a Timișoarei a fost finalizată și s-a semnat contractul cu antreprenorul care se va ocupa de noua înfățișare a punctului de venire și plecare pe șine înspre și dinspre orașul pe Bega. 

Gara de Nord are cinci corpuri de clădire funcționale, iar antreprenorul va demara lucrări de reparare pentru fațadele și acoperișurile degradate în timp, mai apoi se va lucra și la reabilitare termică și se va monta un sistem paratrăsnet.

Gara de Nord va arăta altfel în următorul an și jumătate, timp în care în șase luni se va face planul de proiectare, iar lucrările se vor întinde pe decursul unui an. Patru companii s-au unit în proiectul pentru reabilitarea Gării de Nord: SC CONSTRUCTIM SA – SC LONGHERSIN SRL – SC LASTUN SRL – SC BAUERHOF AGROBANAT SRL.

Un spațiu modernizat complet – tunel pietonal, ghidaj pentru persoanele cu dizabilități și o fântână arteziană

Alin Nica a precizat că printre viitoarele schimbări aduse punctului Gara de Nord se are în vedere refacerea tunelului pietonal pentru accesul la peroane, iar pentru persoanele cu dizabilități se va realiza un ghidaj tactil pe marginea peroanelor și alte necesități care să vină în ajutorul lor.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Se va realiza un nou acces în clădire, se vor monta lumini LED și un sistem audio care să anunțe sosirile, plecările și întârzierile. Zona va fi supravegheată video. În piațeta gării ar urma să se amenajeze o fântână arteziană și spații comerciale.

21 de milioane de lei se vor aloca pentru toate aceste lucrări, bani din fondurile proprii ale companiei CFR.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/