Alin Nica: „Dacă sunt un primar capabil nu am nevoie de viceprimari ca să îmi impun voința în CL și să fac curățenie în primărie” UPDATE. Replica lui Dominic Fritz

E din nou blocaj în negocierile pe care PNL le poartă cu USR PLUS la nivelul județului Timiș. Președintele interimar al liberalilor timișeni se declară surprins de faptul că Dominic Fritz a convocat o ședință de consiliu local în care ar urma să fie votați viceprimarii Timișoarei, deși discuțiile politice nu au fost deocamdată încheiate. 

„Noi de fapt nu am terminat încă negocierile. Nu știu cum să iau această atitudine. (…) Mai degrabă ca pe o negociere pe o poziție de forță, mai ales că punctul în care noi încă discutăm se leagă de faptul că nicăieri în județ unde USR are primari, ei nu vor să facă majoritate cu noi, ceea ce ni se parte foarte ciudat, dacă vrei să fii un partener loial vreme de 4 ani”, a declarat, vineri, Alin Nica, președintele interimar al PNL Timiș.

Nica a acuzat USR că i-ar prefera pe social-democrați sau pe cei de la Pro România pentru crearea de majorități, nu doar în Timișoara, ci și la nivelul județului.  În plus, liberalii le-ar fi oferit partenerilor de discuție, mai spune liberalul, ca ambii viceprimari ai Timișoarei să provină din USR PLUS.

„Suspiciunea noastră este că ei preferă PSD sau Pro România și avem deja câteva exemple concrete din județ. La Cenad, unde au ales viceprimar cu sprijinul PSD sau la Lenauheim unde este un candidat de la Pro România, ci nu propriul candidat sau la Giroc unde se pare că s-au înțeles cu primarul PSD să voteze vice de la PSD. Noi le-am dat în două locuri șansa să pună viceprimari acolo unde avem noi primar, la Biled și la Lehauheim. E foarte ciudat să spui la Lenauheim că nu vrei să pui un vice de la USR și să susții un candidat de la Pro România. Toate aceste lucruri vin în completarea faptului că au respins chiar și oferta de a avea doi viceprimari la Timișoara”, a explicat Nica.

Dominic Fritz a anunțat deja că USR PLUS îl susține pe Ruben Lațcău pentru funcția de viceprimar, iar Alin Nica a afirmat că deocamdată nu a fost votată susținerea lui Cosmin Tabără pentru o poziție similară, în forurile interne ale PNL Timiș. „Mi se pare că ei sunt foarte rigizi în această chestiune. Poate lipsa de experiență, lipsa de răbdare. Aștept explicații de la ei. (…) Forța mea ca primar nu este dată de viceprimari. Dacă sunt un primar capabil nu am nevoie de viceprimari ca să îmi impun voința în consiliul local și să fac curățenie în primărie. Cred că dacă știu câte prune am în straiță iau măsurile care se impun și fac ordine”, a concluzionat Nica.

CITEȘTE ȘI: Consilierii locali ai Timișoarei aleg viceprimarii. Sau viceprimarul. Oficial, negocierile dintre USR PLUS și PNL nu sunt încheiate

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

UPDATE. Dominic Fritz îl acuză pe Nica de faptul că tergiversează „cu tot felul de artificii politicianiste” încheierea negocierilor. Primarul Timișoarei spune că orașul și județul nu pot fi blocate politic din cauza unui singur om care e nehotărât. 

La rândul său, Dominic Fritz se declară „surprins de surprinderea lui Alin Nica”, pentru că i-ar fi spus liderului PNL că va convoca o ședință în momentul în care mandatele celor doi supleanți vor fi validate definitiv.

„E complet iresponsabil să mai amâni prima ședință a Consiliului Local Timișoara și alegerea viceprimarilor când rata de infectare din ultimele doua săptămâni a ajuns la aproape 8 la mie în oraș. Nu e doar Covid-19, mai sunt urgențe de rezolvat, mari, precum Colterm, iar Primăria are datoria să înceapă să ofere oamenilor servicii publice de calitate: curățenie, trotuare, să repornim proiectul Capitala Culturală. Timișorenii așteaptă soluții și să dăm drumul la treabă cu toate motoarele pornite. Primăria unui oraș ca Timișoara nu poate funcționa cu doar o treime din echipa executivă prevăzută de lege”, i-a replicat Dominic Fritz lui Alin Nica.

Fritz susține că Nica tergiversează „cu tot felul de artificii politicianiste” punerea în aplicare a înțelegerii potrivit căreia USR PLUS și PNL vor avea câte un viceprimar la Timișoara, respectiv câte un vicepreședinte la CJT.

„Nu știu ce calcule politice și-a făcut, dar nu ne permitem să ținem un oraș și un județ în blocaj politic pentru că un om nu s-a hotărât, o lună după începerea negocierilor, ce vrea să facă, fie el și președintele interimar al PNL Timiș și președinte al CJ. Înțeleg că e campanie electorală pentru parlament. Dar localele au trecut de mult. Oamenii ne-au votat și la Timișoara și la Timiș să cooperăm și să găsim soluții. Fac un apel la responsabilitate din partea tuturor consilierilor aleși în Consiliul Local Timișoara, din toate partidele, PNL, PSD și Pro România, să începem să lucrăm împreună pentru ieșirea cu bine din criza asta, acum”, a concluzionat Fritz.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/