„PNL Timiș nu mai e interesat deloc de ce se întâmplă cu Timișoara”. Liberalii ar ținti două posturi de vicepreședinte la CJ Timiș

Fostul secretar general al PNL Timiș susține că negocierile între liberalii și usr-iștii din județ s-au blocat din cauză că PNL ar cere acum ambii vicepreședinți de la consiliul județean și nu ar mai avea nicio pretenție în ceea ce privește vreun post de viceprimar în Timișoara. 

Alin Popoviciu spune că Dănuț Groza, primarul orașului Sânnicolau Mare, în prezent secretar general al PNL Timiș, este cel care dorește ca liberalii să aibă ambii vicepreședinți la CJT, unul dintre ei fiind impus de acesta.

„Între USR Timiș și PNL Timiș, dacă USR a crezut că e vreo negociere până în acest moment, de fapt nu e nicio negociere. Așa cum am spus, nu Nica conduce PNL Timiș, ci Dănuț Groza, primarul de Sânnicolau. Dănuț Groza își dorește să avem doi vicepreședinți. Nica și-l dorește pe Proteasa (n.r, Alexandru Proteasa, consilier județean ales), iar Groza, ca să îl controleze pe Nica îl dorește pe Marius Hiticaș. E propus de Groza, e din Sânnicolau Mare (…), a apărut cu o lună înainte de a face listele la consiliul județean. Groza își dorește să aibă un vicepreședinte care să fie ochiul lui în consiliul județean, a declarat Alin Popoviciu pentru expressdebanat.ro.

CITEȘTE ȘI: Ce nu spun Nica și Fritz despre eșecul negocierilor dintre PNL și USR PLUS?

Potrivit lui Popoviciu, liberalii nu mai vor nicio poziție de conducere în Primăria Timișoara. Anterior demarării discuțiilor între PNL și USR PLUS, Nica afirma că țintește doi viceprimari. Ulterior, negociatorii din PNL și cei din USR PLUS ar fi convenit ca fiecărui partid să îi revină câte o poziție de viceprimar la Timișoara, respectiv de vicepreședinte la CJT.

„Cei de la PNL Timiș atâta minte au încât nu îi mai interesează ce se întâmplă la Timișoara. Groza l-a învățat pe Nica că trebuie să aibă un mandat liniștit și nici pe Fritz să nu îl deranjăm. PNL Timiș nu mai e interesat deloc de ce se întâmplă cu Timișoara. E grav pentru că noi aveam o organizație în Timișoara, o mulțime de membri acolo, iar oamenii se simt trădați. Noi să refuzăm să avem viceprimar la Timișoara numai pentru că Dănuț Groza, care conduce PNL Timiș, își dorește un vicepreședinte care să fie ochiul lui în consiliul județean? (…) Povestea că punem vicepreședinții sau viceprimarii după parlamentare, scopul e să o întindem cât mai mult…”, a spus Popoviciu.

CITEȘTE ȘI: Războiul PNL-USR PLUS, faza pe declarații. Fritz: „Sper că în weekend va fi soare la Dudeștii Noi”. Nica: „Consider reacția nervoasă a partenerilor noștri o mișcare de etapă”