Ce nu spun Nica și Fritz despre eșecul negocierilor dintre PNL și USR PLUS?!

Atât Alin Nica, președintele ales al Consiliului Județean Timiș, cât și primarul ales al Timișoarei, Dominic Fritz, au refuzat astăzi să dezvăluie motivul eșecului negocierilor pentru formarea majorităților în administrația locală și cea județeană, dar destui revoltați din PNL au rupt tăcerea!

Negocierile dintre PNL și USR PLUS s-au blocat aparent nejustificat. Cele două formațiuni ar fi agreat ca fiecare dintre ele să dea câte un vicepreședinte la Consiliul Județean și un viceprimar al Timișoarei, dar cu toate acestea discuțiile s-au întrerupt astăzi fără a se semna un protocol în acest sens. Nica a dat câte ceva de înțeles, dar nu a dezvăluit adevăratul motiv pentru care nu s-a ajuns la un acord. Surse din interiorul PNL spun însă că negocierile sunt blocate de Cristian Moș. Mai exact, de neîncrederea pe care acesta și Cătălin Drulă le-ar prezenta ca parteneri pe termen lung. Mai ales după săgețile otrăvite trimise de aceștia către PNL zilele trecute. „Noi, Partidul Național Liberal, suntem interesați de o colaborare pe termen lung, pe proiecte concrete, în vederea dezvoltării Timișului și a Timișoarei. Împărțirea funcțiilor, numirea urgentă a unor membri, așa cum își dorește partidul pe care l-am considerat ca fiind singura formațiune politică cu care putem avea un dialog corect, bazat pe încredere reciprocă, nu este principalul nostru obiectiv. Da, putem discuta și despre funcțiile de viceprimar și de vicepreședinte, dar nu acestea au fost, în opinia noastră, a celor de la PNL, principalul obiectiv al întâlnirilor”, a afirmat Nica la ieșirea de la negocieri, sugerând că problema e legată de împărțirea funcțiilor. Nu însă între PNL și USR PLUS, ci chiar în cadrul alianței care a câștigat Timișoara.

În timpul tratativelor, Nica ar fi spus însă cu subiect și predicat că nu e de acord sub nicio formă ca președintele USR Timiș să ocupe funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean. Îl agreează în schimb pe Raul Olajos, liderul PLUS, spun aceleași surse liberale. Dintr-o astfel de funcție, Olajos ar fi și mai amenințător pentru Moș în contextul în care urmează cât de curând alegeri pentru conducerea filialei USR PLUS post-fuziune. Cu alte cuvinte, Moș ar ține cu dinții de fotoliul de vicepreședinte CJ pentru că de asta poate depinde și viitorul său la șefia USR PLUS. De aici tot blocajul și nervii lui Fritz, care a dat un ultimatum liberalilor. Altfel, negociază cu PSD. Ceea ce oricum l-ar lăsa în ofsaid pe Moș la Consiliul Județean!