Izolați! Lugojul și tot estul județului Timiș, fără candidați eligibili pentru alegerile parlamentare

Zona Lugoj – Făget – Buziaș nu va avea niciun candidat eligibil pentru cele două foruri decizionale ale Parlamentului României, Senat și Camera Deputaților. Acest lucru nu s-a mai întâmplat de două decenii, de la alegerile din 2000.

Însă au fost și vremuri mai bune, în special la alegerile legislative din anul 2008, când au intrat în Camera Deputaților social-democrații Sorin Stragea din Lugoj și Dorel Covaci, fostul primar al Făgetului. Cei doi au „recidivat” și în 2012, iar lor li s-a alăturat un alt lugojean, Ioan Iovescu, care a „prins” un loc în Senat din partea PP-DD. La alegerile din 2016, a ajuns în Parlament și Călin Dobra, însă acesta a renunțat la scurt timp la mandatul de deputat, pentru a prelua șefia Consiliului Județean Timiș, după numirea lui Sorin Grindeanu ca prim-ministru al României. Acum lugojeanul nu se regăsește pe nicio listă depusă de PSD Timiș, pe care l-a condus în ultimii ani.

Social-democrații îl au însă pe poziția a treia pentru Senat pe făgețeanul Dorel Covaci, loc considerat neeligibil în condițiile politice actuale, pentru că e greu de crezut că PSD va prinde chiar și doi senatori. Cert e că Dorel Covaci, după ce a fost două mandate deputat, intră în febra alegerilor tot din poziția de senator, funcție pe care a preluat-o în tomna anului trecut, după ce un fost coleg din Timiș, a renunțat la mandat. Dorel Covaci a fost tot al treilea pe listă la alegerile din 2016. Și USR Timiș are o lugojeancă pe locul trei la Senat, pe antreprenoarea Diana Amza, însă nici în acest caz nu se poate vorbi de o poziție eligibilă.

Cei mai „nerecunoscători” vizavi de estul județului sunt liberalii timișeni, care nu au inclus niciun politician din zonă pe vreun loc valabil pentru Parlament. La Camera Deputaților, singura inclusă, în bătaie de joc, a fost farmacista Adriana Corbeanu, pe un îndepărtat loc 7, însă aceasta a avut demnitatea și s-a retras din jocul politic al celor care conduc acum PNL Timiș. La fel, aceștia l-au aruncat pe ultima poziție la deputați, a zecea, și pe Samuel Lupulescu, fostul primar al comunei Fârdea.