Au fost internați primii pacienți în Clinica de Recuperare Cardiovasculară, noua secție a Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Au fost internați primii pacienți, diagnosticați cu COVID-19, în Clinica de Recuperare Cardiovasculară, devenită recent secție a Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara.

Este vorba despre trei pacienți, transferați de la Spitalul „Victor Babeș”, iar în cursul zilei de astăzi, în clinică, vor mai fi internați încă șapte.

În noua secție exterioară sunt disponibile 48 de paturi, dintre care 12 sunt dotate cu oxigen. Saloanele în care vor fi internați pacienții au între două și șase paturi, dar și grup sanitar propriu. Unitatea are linie de gardă permanentă.

Vor fi internați doar pacienții cu forme ușoare și medii de coronavirus, care vor fi evaluați inițial la Spitalul „Victor Babeș”, după care se va face transferul către spitalul suport COVID-19.

Coordonatorul unității este doctorul Ovidiu Roșca, medic specialist de boli infecțioase.

„Vom primi forme medii, dar nu severe, pentru că nu avem secție de anestezie-terapie intensivă. Încercăm să degrevăm Spitalul <<Victor Babeș>>, să ușurăm situația de acolo, prin internarea pacienților cu formă medie de boală”, a spus dr. Ovidiu Roșu, medic specialist boli infecțioase, în cadrul Spitalul „Victor Babeș”.

promovare banner maxagro Muzeul TM

„Este o gură nesperată de oxigen, care ne ajută încă două – trei săptămâni, dacă oamenii încep să respecte regulile de distanțare, de purtat masca și de igienă sanitară. Facem un apel, în  continuare, la responsabilitatea oamenilor, pentru că fiecare luptă se duce cu noi înșine. Trebuie să fie alături de noi și să ne ajute să depășim acest moment dificil”, a spus prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase.

În acest moment, la Spitalul „Victor Babeș” sunt internați 125 de pacienți.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/