[FOTO/VIDEO] Express de Banat scoate gunoiul de sub preșul Primăriei Gârnic!

La Gârnic există suspiciuni rezonabile de depozitare necontrolată a deșeurilor menajere. Acesta este verdictul comisarilor Gărzii de Mediu Caraș-Severin!

Comisarii Gărzii de Mediu Caraș-Severin au verificat, la începutul acestei săptămâni, informațiile apărute în urma articolului din publicația online Express de Banat, referitoare la suspiciunea că în comuna Gârnic gunoiul menajer ar fi depozitat necontrolat în împrejurimile comunei din Munții Locvei.

Încă de la intrarea pe teritoriul administrativ al comunei Gârnic, gunoaiele sunt vizibile cu ochiul liber, iar pârâul Valea Mare este plin de resturi menajere aduse de apele care se scurg de pe versanții muntelui atunci când plouă abundent. Nici în pădurile din împrejurimi lucrurile nu par a arăta mai bine și în cel puțin 4 locații gunoaiele sunt depozitate în mormane consistente fapt ce ne îndreptățește să credem acuzațiile aduse de către o parte a cetățenilor din comună și anume faptul că acestea sunt depozitate cu bună știință.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157671126057392″]

Mai mult, în timp ce comisarii Gărzii de Mediu se deplasau spre o locație identificată de noi în urmă cu două săptămâni, tractorul primăriei venea încărcat cu o cupă de lemne. Ajunși în locația cu pricina, am descoperit urme de tractor în apropierea unei grămezi de gunoi proaspăt depozitat. După vizita din teren, comisarii Gărzii de Mediu s-au deplasat la sediul primăriei din Gârnic, dar spre surprinderea noastră, ambii conducători ai instituției, primar și viceprimar, erau plecați din localitate.

CITEȘTE ȘI:

SCANDALOS. Cadrul natural de poveste de la Gârnic, îngropat în gunoaie! Primarului Tismănariu îi pasă prea puțin spre deloc!

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Din discuțiile cu funcționarii din primărie, legate de problema gunoaielor, angajații spun că nu știu absolut nimic și că gunoaiele pe care le-am identificat noi sunt depozitate acolo de către cetățenii din comună. La întrebarea firească legată de aceste persoane și dacă ele plătesc serviciul de colectare al gunoiului menajer, juristul instituției ne-a declarat senin că nu există persoane care să aibă restanțe la serviciul de salubrizare.

CITEȘTE ȘI:

FOTO/DEZASTRU ECOLOGIC. Cascade din zone protejate de lege, îngropate în peturi. Până unde merge nesimțirea?

În aceste condiții, comisarii Gărzii de Mediu i-au lăsat o invitației edilului șef Tismănariu pentru a discuta la sediul instituției de control problemele constatate de comisari la fața locului. Trebuie să amintim faptul că primarul Tismănariu este la cea de-a treia nerespectare a Legii Mediului, instituția pe care o reprezintă, Primăria Gârnic, fiind sancționată contravențional în două rânduri de către comisari.

YouTube video

Rămâi cu Express de Banat pentru a afla sancțiunea pe care o vor aplica de data asta comisarii Gărzii de Mediu Caraș-Severin!

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/