Șpagă mascată în Primăria Reșița?! „Stepanescu a cerut «sponsorizare»!”

Detalii șocante ies la iveală în scandalul bălții de la Moniom. Investiția de 1,8 milioane de euro ar fi fost blocată de Mihai Stepanescu, după ce i-ar fi fost refuzată cererea de „sponsorizare”. Cel puțin asta susține Mihai Orbulescu, cel care a vrut să transforme islazul comunal în rai.

Mihai Orbulescu, președintele Asociației Pescarilor Sportivi Caraș-Severin, scoate la lumină noi detalii care ar fi putut duce la stoparea investiției de 1,8 milioane de euro începută în Moniom. În zona fostului islaz comunal, Federația Română de Pescuit Sportiv intenționa să creeze un colț de rai, accesibil oricui, dar după numai câteva luni totul s-a spulberat. Orbulescu susține că fostul primar al Reșiței ar fi avut pretenții de altă natură. Mihai Stepanescu i-ar fi cerut o „sponsorizare”, iar refuzul lui Orbulescu a adus cu sine dezastrul. Lucrările au fost oprite de autorități pe motiv că au apărut nelămuriri privind proprietarul terenului. Asta deși șeful asociației a obținut un certificat de urbanism în 2012, a concesionat terenul pe 49 de ani și a demarat lucrările în zonă.

„S-a făcut o discuție de 100.000. De o «sponsorizare», o chestie, cu spectacole. A fost o discuție. Mai voalată, dar eu așa am înțeles. Un festival, ceva… Dacă se poate! Dar era limpede. Eu așa am înțeles”.

Orbulescu susține că, după ce a refuzat cererea lui Stepanescu, nu a mai putut purta niciun fel de discuții cu edilul în funcție. Pe de altă parte, se felicită că a luat această decizie, pentru că altfel risca să aibă aceeași soartă ca a sa: „Poate eram coleg cu el acuma!”.

Mihai Orbulescu merge mai departe cu declarațiile și se arată surprins de schimbarea atitudinii fostului primar: „El a avut o deschidere extraordinară pe tema asta. Mi-a dat certificatul de urbanism fără niciun fel de problemă. Dar după discuția asta, nu mai puteam ajunge la el. Ba nu era, ba era ocupat… (…) I-am spus că noi n-avem de unde să facem «sponsorizări» de sute de mii de lei. Dacă primim 100.000, automat suta aia de mii înseamnă pește. Eu aduc 4 tone de reproducător în apele din Caraș-Severin”.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

CITEȘTE ȘI:

A dat viceprimarul Crina cu bățul într-o baltă de 1,8 milioane de euro?!

Fostul primar al Reșiței, Mihai Stepanescu, aflat acum după gratii pentru luare de mită, a mai primit astfel de acuzații și de la acționarul majoritar al echipei de fotbal Metalul Reșița, Cătălin Rufă. Edilul i-ar fi cerut omului de fotbal o șpagă de 10%, „ca să fie bine”, pe care însă Rufă a refuzat-o. De atunci a început declinul formației din Valea Domanului. Singura diferență este că, în cazul centrului de agrement de la Moniom, nu a fost vorba despre procente, ci despre „sponsorizări”.

Rămâi pe Express de Banat să vezi care era planul detaliat pentru cartierul reșițean Moniom!

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/