[FOTO/VIDEO] Pensionarii au ieșit în stradă! Nelu Popa, față în față cu protestatarii!

Așa cum au promis, pensionarii din Reșița au ieșit astăzi în stradă, nemulțumiți că primarul Nelu Popa le-a tăiat subvențiile pentru transportul în comun. Edilul a ieșit în mijlocul lor pentru a liniști spiritele.

Aproximativ 100 de pensionari n-au mai ținut cont de căldura de afară și au ieșit să-și facă dreptate. Oamenii sunt nemulțumiți după ce Ioan Popa a anunțat că va reduce numărul vârstnicilor care beneficiază de gratuite pe mijloacele de transport în comun. Primarul pare însă de neclintit. Acesta nu dă semne că ar reveni asupra deciziei nici acum, când oamenii au ieșit în stradă. Ba, din contră, acesta are încredere că oamenii vor înțelege într-un final necesitatea tăierilor.

expressdebanat.ro

Nelu Popa nu s-a ferit să dea piept cu mulțimea și le-a explicat oamenilor că, de fapt, subvențiile pentru Ro-A TIR nu au mai fost plătite de 3 ani. Odată aruncată pisica în curtea fostei conduceri, pensionarii au început să scandeze împotriva lui Mihai Stepanescu și au cerut să i se confiște averea și vila din Timișoara.

expressdebanat.ro

Recent, la iniţiativa primarului Reşiţei, Ioan Popa, Consiliul Local a votat reducerea tichetelor gratuite pe mijloacele de transport în comun de la 16 la 10 tichete, coborând totodată şi plafonul de venituri pentru pensionarii care pot primi aceste tichete de la 800 la 600 de lei lunar! Primarul Popa reclamă exagerarea subvenţiilor pe care municipalitatea le plăteşte firmei de transport în comun. Mai exact, gratuitatea la transportul urban de călători va fi acordată, din această lună, tuturor pensionarilor din municipiu care au o pensie netă până la 600 lei pe lună, indiferent de vârstă. Din anul 2011 şi până în prezent, plafonul de acordare a acestor subvenţii era de 800 lei pe lună pentru persoanele în vârstă de până la 70 de ani, cu un număr de 16 călătorii gratuite, iar în cazul celor care au depăşit 70 de ani, se acorda gratuitate indiferent de cuantumul pensiei, tot în limita a 16 călătorii.

1000x200 dacus 02

YouTube video

Demersurile pentru protestul pensionarilor a fost făcut de Dumitru Ursu, preşedintele Ligii Pensionarilor din Caraş-Severin. Mitingul are autorizație până la ora 12.00.

CITEȘTE ȘI:

Primarul Nelu Popa scoate pensionarii în stradă!

Rămâi pe Express de Banat! Revenim cu amănunte și imagini!

publicitate si promovare online banner maxagro