EXCLUSIV. Metalul se prezintă la Satu Mare! Azi își legitimează jucătorii!

Acționarul majoritar al echipei de fotbal Metalul Reșița, Cătălin Rufă, a confirmat că rosso-nerii se vor afla pe teren sâmbătă, la Satu Mare, în prima etapă a Ligii a II-a. Vor fi doar 11 jucători, fără rezerve, ca soluție de compromis pentru evitarea pierderii meciului la “masa verde” și a unei amenzi din partea FRF.

Conform țintarului, Metalul Reșița începe noul sezon cu un meci în deplasare la Olimpia Satu Mare. Deși a dorit amânarea acestui joc, Cătălin Rufă s-a văzut pus în situația de a găsi soluții rapide pentru prezentarea la Satu Mare, întrucât FRF nu este de acord să aibă un start de sezon cu partide amânate.
“Am găsit o soluție de compromis, pentru a ne prezenta la Satu Mare. Nu ne interesează rezultatul, ne interesează doar să ne prezentăm. Din păcate, doar atât am putut face pentru meciul acesta. Mi-aș fi dorit să joace juniorii, dar ei nu vor. E o situație delicată. Din punctul meu de vedere sunt inconștienți, aveau o șansă enormă de a juca la Liga a II-a. Dacă nu știu să profite de ea… Ne vom baza pe trei jucători din vechiul lot, Chira, Buzdugan și Codruț Anghel. Cert este că este ne vom prezenta la Satu Mare. Din ce am aflat, s-a retras și Baia Mare și urmează altele două, Șoimii Pâncota și AS Berceni. Și noi am avem probleme destul de mari. Am pregătit contractele, legitimăm rapid opt jucători și mergem la Satu Mare în formulă restrânsă de data asta, cu 11 jucători și cu un antrenor cu licență. Nu este vorba de Carol Gurgu, aflat la Reșița. Echipa va pleca din București spre Satu Mare”, a spus Cătălin Rufă.
Surse din cadrul Federației Române de Fotbal au confirmat că meciul dintre Olimpia Satu Mare și Metalul Reșița este programat mâine, de la ora 11, dar și faptul că echipa din Baia Mare s-a retras din campionat. Se pare că vor urma și alte retrageri, iar țintarul va fi refăcut. “Până la această oră nu a venit nimeni de la Metalul Reșița pentru legitimări, dar programul de lucru nu s-a încheiat încă. Într-adevăr, vom avea mai puține echipe pentru noul sezon, posibil să se mai retragă și altele în afară de Baia Mare, iar țintarul să fie refăcut. Însă meciurile din prima etapă se vor disputa conform programului”, a spus o sursă din FRF.