Primarul Nelu Popa scoate pensionarii în stradă!

Asociaţiile de pensionari au programat pentru vineri un miting de protest împotriva deciziei primarului Reșiței de a tăia din subvenţiile pentru transportul în comun la pensionari!

”A fost o solicitare în acest sens pentru un protest al pensionarilor care să se desfăşoare vineri, între orele 10 şi 12, în Centrul Civic”, confirmă Roxana Topală, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reşiţa.

Pensionarii reşiţeni sunt nemulţumiţi de decizia luată de Consiliul Local prin care se reduce numărul vârstnicilor ce beneficiază de reducere la transportul în comun, fapt pentru care vor protesta vineri, timp de două ore, în centrul municipiului Reşiţa, a anunţat Dumitru Ursu, preşedintele Ligii Pensionarilor din Caraş-Severin.

leader board 728 x 90 px

”Noi am făcut demersurile necesare încă de la finalul lunii iulie pentru a organiza o mişcare de protest, adică am depus solicitarea către Primăria Reşiţa, în aşa fel încât să obţinem aprobare pentru organizarea mitingului vineri, 5 august, între orele 10.00 şi 12.00, în Centrul Civic al municipiului. M-au contactat zeci de membri care au solicitat această mişcare de protest, pentru că vorbim de oameni necăjiţi, pe care pensia de câteva sute de lei îi transformă în eroi când pun ceva pe masă. Ba mai mult, au vorbit cu noi şi pensionari care nu sunt membri ai asociaţiei noastre”, a declarat pentru Agerpres preşedintele Ligii Pensionarilor din Caraş-Severin.

Recent, la iniţiativa primarului Reşiţei, Ioan Popa, Consiliul Local a votat reducerea tichetelor gratuite pe mijloacele de transport în comun de la 16 la 10 tichete, coborând totodată şi plafonul de venituri pentru pensionarii care pot primi aceste tichete de la 800 la 600 de lei lunar! Primarul Popa reclamă exagerarea subvenţiilor pe care municipalitatea le plăteşte firmei de transport în comun. Mai exact, gratuitatea la transportul urban de călători va fi acordată, din această lună, tuturor pensionarilor din municipiu care au o pensie netă până la 600 lei pe lună, indiferent de vârstă. Din anul 2011 şi până în prezent, plafonul de acordare a acestor subvenţii era de 800 lei pe lună pentru persoanele în vârstă de până la 70 de ani, cu un număr de 16 călătorii gratuite, iar în cazul celor care au depăşit 70 de ani, se acorda gratuitate indiferent de cuantumul pensiei, tot în limita a 16 călătorii.

CITEȘTE ȘI:

Primarul Popa le-a trântit pensionarilor în nas ușile autobuzelor Ro-A Tir! Cu toată opoziția consilierilor PSD!