Protest în centru: ,,De la hoțul de Chebuțiu a început totul!” (FOTO/VIDEO)

explo 1000x200

Muncitorii de la fabrica de biciclete stau revoltați în fața societății, fără ca cineva din conducerea firmei să le dea vreo explicație. Astăzi ar trebui să fie zi de salariu, însă sunt convinși că nu vor vedea vreun leu.

UPDATE 13:40

Oamenii au ajuns la capătul răbdării și au ieșit în centrul orașului pentru a-și striga nemulțumirea. În dimineața zilei de astăzi angajații de la Velo City și-au expus nevoile și acuzele pe masa prefectului și a primarului. Sătui de salariile sub limita decenței și de condițiile de muncă prin care își distrug sănătatea, oamenii au decis să își facă singuri dreptate.

,,A ajuns cuțitul la os, este peste orice posibilitate, nu trăim din vise, trăim din realitate. Ne-am îmbolnăvit la ei, ne cerem drepturile și nu ne-au dat nimic. Salariile sunt sub orice critică, eu din ce să plătesc chiria sau să iau mâncare la copii? Au pus lacătul la poartă și nu ne-au zis niciun cuvânt la cererile noastre”, a explicat unul dintre angajați.

,,De la hoțul de Chebuțiu a început totul. Când a venit hoțul acesta s-a dus totul de râpă. El l-a dat afara și pe fostul director Mihăilă. Când era el trăiam mai decent, dar acum s-a distrus totul”, sunt acuzele altui angajat revoltat.

În urma discuțiilor purtate cu angajații nemulțumiți, Instituția Prefectului s-a angajat să trimită o informare societății comerciale, cu rugămintea de analiza situația și de a găsi soluții în vederea soluționării scandalului. În altă ordine de idei, au fost trimise sesizări către Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerul Afacerilor Interne.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157641650322934″]

UPDATE 9:45

Așa cum Express de Banat a mai scris, la societatea reșițeană se aplică Legea Sclaviei. Oamenii sunt ținuți ore în șir la lucru, pe salarii de nimic. Aceștia spun că au un venit lunar sub minimul pe economie, chiar dacă își ating targetul impus de conducere. De asemenea, angajații mai explică faptul că liniile de producție ar ceda periodic, iar componentele care sunt aduse pentru asamblare sunt defecte, de cele mai multe ori. În acest sens, chiar dacă nu este vina lor, tot angajații trebuie să îndure urmările. Ultima zi din săptămână le-a adus o surpriză neplăcută, pentru că schimbul care ar fi trebuit să intre la lucru este blocat la ușa societății de la ora 5.00. De asemenea, oamenii înțeleg că ar urma ca activitatea fabricii să fie întreruptă pentru următoarele 15 zile, dar explicații oficiale nu au primit până la această oră.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157641643137414″]

„De astăzi, numai aici vom sta! Ei cred că suntem animale. Chebuțiu de ce nu vine să ne spună ce se întâmplă? Când făceam 33.000 de mii de biciclete pe lună venea să ne spună felicitări și atât, dar noi de 5 ani nu ne permitem să ne luăm o pereche de ciorapi. Să vină să ne spună: ne dă în șomaj, ne bagă în faliment, ce urmează? Am aflat că se închide  fabrica pentru 15 zile, dar de ce ceilalți stau înăuntru?! Să ne dea o hârtie să o semnăm. Noi i-am ridicat, cu ajutorul nostru au produs atâtea biciclete!, a spus Marius Budac, reprezentantul angajaților. Acesta susține că în societate sunt doar angajații de la mentenanță și logistică. Mai mult, niciun director nu și-ar fi făcut apariția, cu excepția unuia, care a intrat pe furiș în societate la orele dimineții.

CITEȘTE ȘI: Muncitorii Velo City sunt terorizați de Chebuțiu și Preda. Citește mărturia scandaloasă a unui angajat!

Angajații sunt hotărâți ca la ora 11.00 să se mute din fața societății în centrul civic al orașului și să meargă apoi la prefectul de Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, să îi ceară ajutorul. Aceștia vor încerca să poarte discuții și cu edilul-șef al Reșiței, Mihai Stepanescu.

Poziția oficială a societății

„Nu pot confirma informaţiile vehiculate în aceste zile în condiţiile în care, în afara celor circa 100 de angajaţi care şi-au exprimat unele nemulţumiri, ceilalţi angajaţi ai societăţii – din totalul celor 350 – şi-au desfăşurat normal activitatea, cu rezultate notabile. În continuare, cu excepţia secţiei la care face referire documentul anexat, activitatea continuă la VeloCity”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Walter Fleck, purtătorul de cuvânt al firmelor lui Chebuțiu.

Citește aici decizia transmisă de conducerea societății!

În adresa transmisă de conducere se arată că angajații secției ansamblare vor sta acasă în următoarele două săptămâni, urmând să revină la lucru doar dacă asta decide angajatorul.

CITEȘTE ȘI: BREAKING NEWS: Protest spontan la fabrica lui Chebuțiu!

Rămâi cu Express de Banat, revenim cu amănunte!

 

 

banner 970 x 250

Comments

 1. Planificator says:

  nu itie rusine ba Budac nesimtit ce esti care de doua
  saptamani la biciclete vorbesti cu sefimea de noi si ei. nu esti reprezentantu
  nostru voi liniori si noi platformistii care chiar avem 600 de lei. tu vorbesti
  ba lingaule ca ai pupat in decembrie mana lu ala de urli la el cand ai luat
  1800 lei plata ca faceai 1000 de biciclete si ne spui ca nu ai bani se sosete. esti jeg uman cand spui ca
  nu aveai bani in decembrie cand noi nu aveam ce ai primit tu si cand ai beut
  sampanie cu sefii si acum strigi hotii. cine este sclav tu care bei la masa
  sectiei sau noi care iti facem roti sa le montezi acum ca nu iti mai facem cate vrei ai ajuns la mana noastra si nu mai spargi normele sati iei bani. tu ba boule si care de doua
  saptamani lucram cand tu stai si joci fotbal in sectie ca cica faci greva ba
  nesimtitule.