Vezi cum se umblă cu cioara vopsită la Radio Reşiţa!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Express de Banat a devenit principala sursă de inspiraţie pentru „cel mai ascultat radio din Banat”. Cu regularitate sunt însă „furate” subiecte şi de pe celelalte site-uri de ştiri din judeţ.

Strategia pe care o urmează Radio România Reşiţa pare să fie una falimentară, iar pentru a se estompa cumva prăbuşirea audienţelor se recurge la orice. Schimbarea grilei de programe, determinarea prin fel şi fel de metode a oamenilor experimentaţi şi cu nume să plece din redacţie sunt doar câteva din posibilele explicaţii pentru declinul postului regional. Într-o atmosferă mereu tensionată, care pe unii i-a împins către depresie, informaţiile oferite în buletinele de ştiri şi emisiunile difuzate nu se mai ridică, parcă, la nivelul de altădată, iar ascultătorii schimbă tot mai des frecvenţa. Probabil, aşa se explică faptul că, în ultima perioadă, în programele de ştiri şi pe site-ul www.radio-resita.ro se regăsesc o serie de articole inspirate sau copiate în mare măsură din Express de Banat, în principal, dar şi de pe alte site-uri de ştiri din Caraş-Severin. Acest lucru îl recunosc şi unii dintre redactorii Radio România Reşiţa, www.expressdebanat.ro fiind, potrivit spuselor lor, cel mai accesat portal de ştiri din redacţia radioului public. Nu e deloc un lucru rău sau care să deranjeze pe cineva, ba chiar ne bucură acest aspect, dar Radio România Reşiţa nu precizează niciodată sursa, ci îşi însuşeşte informaţia ca şi cum ar fi documentat-o redactorii săi şi o prezintă mai departe pe calea undelor sau pe Internet.

promovare banner maxagro

Express de Banat a solicitat postului public să indice sursa, aşa cum e fairplay şi legal, atunci când preia o informaţie, lucru care nu s-a întâmplat. Ba, mai mult, probabil pe fondul scăderii şi mai bruşte a audienţei, frecvenţa cu care pe site-ul radio-resita.ro apar imediat informaţii inspirate, ca să nu le spunem altfel, publicate de Express de Banat, este în creştere. Mai nou însă, Radio Reşiţa preia şi fotografii de pe www.expressdebanat.ro. Pentru că în cazul fotografiilor e mult mai uşor de dovedit cui aparţin de drept şi e mai greu a se umbla cu cioara vopsită, se recunoaşte că sunt preluate şi că nu e munca vreunui angajat al radioului finanţat din foarte mulţi bani publici. Se face însă şmechereşte, în sensul că se precizează astfel: „Foto: surse externe”. În aceste condiţii, Express de Banat va sesiza Societatea Română de Radiodifuziune, lucru pe care au confirmat că-l vor face şi alte ziare online, şi ulterior, cel mai probabil, instanţele civile, fotografiile şi materialele preluate fiind protejate de legea copyrightului. Nu de alta, dar e uşor să faci revista presei pe multe zeci de milioane în fiecare lună.

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/