Proiectele neterminate primesc bani pentru finalizare!

Întrucât multe dintre investițiile administrațiilor locale din Caraș-Severin s-au blocat din lipsă de bani, mai ales cele finanțate pe Ordonanța 28, acum edilii vor primi fonduri prin Consiliul Județean. Și locatarii de pe Aleea Vlădeasa și Gugu vor intra în posesia fondurilor de reabilitare a blocurilor.

Bugetul forului județean a fost rectificat pozitiv cu suma de 540.000 de lei, la cel mai recent plen. Banii sunt cu destinație fixă pentru Ordonanța 28, privind infrastructura locală, iar o altă parte din această sumă va fi restituită Consiliului Județean pentru cheltuielile pe care instituția le-a făcut pentru implementarea proiectelor europene. Mențiunea pe care au făcut-o aleșii județeni este că fondurile se vor duce în localitățile unde proiectele sunt gata în proporție de 60 la sută. În cadrul plenului, au fost aduse în discuție și problemele asociațiilor de locatari din blocurile explodate.

„Am creat un fond de rezervă bugetară la Consiliul Județean, de 600.000 de lei, 300.000 pentru Blocul de pe Vlădeasa, 300.000 de lei pentru cel de pe Aleea Gugu. Acești bani vor fi transferați Primăriei pentru că aceasta este procedura și vor ajunge la asociațiile de locatari ca să își refacă blocurile. Am considerat că trebuie să facem acest efort pentru că pe oamenii aceștia nu i-a ajutat nimeni, a declarat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde.

Dotare pentru spital
Tot la capitolul alocări bugetare, liderii Palatului Administrativ au amintit că Spitalul Județean de Urgență primește 200.000 de euro pentru dotare.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

„De asemenea, prin anumite precizări în legătură cu folosirea fondului de excedent, investim încă 200 de mii de euro în Spitalul Județean, circa 140.000 de euro pentru achiziționarea unei truse de operații laparoscopice la urologie, două mese de chirurgie și un aparat de sterilizare”, a adăugat liderul de la Palatul Administrativ.

 

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/