Start spre promovare!

explo 1000x200

După trei luni de pauză, se dă startul reluării campionatului. Echipele cărășene din Liga a II-a și a III-a sunt pregătite să obțină un rezultat cât mai bun.

Spectacolul fotbalistic va debuta astăzi cu meciurile din Liga a III-a, pe terenul din Lupac dându-și întâlnire Muncitorul Reșița și liderul FC Caransebeș. Acest meci este apreciat a fi derby-ul etapei. Schimbările sunt și ele nelipsite. Antrenorul Iosif Rotariu se află în premieră pe banca gugulanilor.

Problemele financiare pe care echipa reșițeană le are nu pot fi considerate un avantaj în meciul dintre gugulani și reșițeni, cei de la Caransebeș temându-se de forța grupării pe care antrenorul Lolea a creat-o la club.

Ne propunem să cucerim cele trei puncte, am fi ipocriți să spunem că nu ne dorim victoria. Muncitorul este o formație care se află într-o situație delicată, dar asta nu o va împiedica să dea totul pe teren. Este o echipă bine așezată de către Viorel Lolea, căruia îi apreciez munca pe care o depune de atâția ani în orașul de pe Bârzava. Caransebeș – Reșița, indiferent de poziția din clasament, mereu va fi un derby”, a declarat Sorin Boiangiu, managerul sportiv al gugulanilor.

Schimbarea de antrenor de la FC Caransebeș poate reprezenta un atu pentru elevii lui Iosif Rotariu. Transferurile de marcă pe care gugulanii le-au făcut în această iarnă îi dau fiori antrenorului reșițean. „Tot timpul schimbarea de antrenori provoacă un șoc, de cele mai multe ori pozitiv la o echipă. Întâlnim un adversar redutabil, probabil cea mai bună echipă din serie, a dovedit-o și în turul campionatului. Au făcut niște transferuri de marcă în pauza competițională, însă noi ne propunem să scoatem maximum din acest meci. Din păcate, situația financiară nu ne-a permis să facem transferuri, dar asta este, mergem înainte! ”, a declarat pentru Express de Banat Viorel Lolea.

Metalul pleacă la Motru
Echipa va juca primul meci oficial pe 2014 în deplasare, la ultima clasată, Minerul Motru, echipă pe care rosso-nerii au învins-o în tur cu scorul de 2-0. Elevii lui Marian Pană se află pe locul șase al clasamentului după 14 etape, cu un handicap de opt puncte faţă de liderul CSU Craiova și un avantaj de două puncte față de ACS Slatina.

Antrenorul Marian Pană are amintiri frumoase cu cei de la Motru, meciul din tur câștigat cu 2-0 marcând meciul său de debut pe banca rosso-nerilor. „A fost meciul meu de debut la Metalul Reșița, o victorie și un început de drum care, sperăm noi, să se încheie bine. Ne dorim să câștigăm, nu considerăm că întâlnim cel mai slab adversar, chiar dacă sunt pe ultimul loc. Este un început, trebuie să fim foarte atenți, și ei au ambiția lor, mergem să câștigăm, asta-i clar! Asta nu înseamnă însă că noi suntem favoriți. Eu sunt convins că vom avea un meci greu, a declarat Marian Pană pentru www.expressdebanat.ro

Targetul echipei din Caransebeș și al celei din Valea Domanului este să promoveze în liga superioară.Cealaltă echipă angrenată în cel de-al treilea eșalon fotbalistic, Gloria Reșița, ar fi trebuit să joace în deplasare la Minerul Mătăsari, însă echipa gorjeană s-a retras din campionat.

banner 970 x 250