Au aruncat banii publici pe pixuri spion!

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Pe lângă faptul că îşi însuşeau sume mari de bani din bugetul patrimoniului Căminului pentru Persoane Vârstnice din oraş, cei doi angajaţi, mamă şi fiu, au creat un prejudiciu imens instituţiei şi pentru a-şi face cumpărături personale.

Azilul de bătrâni din municipiu a avut relaţii de natură comercială cu o firmă de calculatoare care asigura service şi livra materiale consumabile pentru funcţionarea sistemelor electronice din incinta instituţiei. Profitând de faptul că azilul avea contract cu o astfel de companie, în perioada aprilie 2009 – iunie 2010, Ovidiu Goanţă, angajatul Căminului pentru Persoane Vârstnice, a comandat de la aceasta echipamente electronice în valoare de peste 71.000 de lei. Toate aparatele însă au fost cumpărate doar pentru el.

Potrivit sentinţei penale întocmite de către Judecătoria Reşiţa, întreaga aparatură a fost solicitată și ridicată de către Ovidiu Goanţă, cel care se ocupa, printre altele, de programare şi operare calculator. Astfel, printre cumpărăturile personale realizate de acesta se aflau „29 de laptopuri, 2 camere video Sony, imprimantă, 2 GPS-uri, 4TV LCD, memorii DDR, pixuri spion, dar și altele, pentru care au fost emise un număr de 32 de facturi fiscale în valoare de peste 71.557 de lei”, se arată în sentinţă.

Aparatura electronică, plătită şi nerecepţionată

Partea proastă este că cele peste 30 de facturi fiscale nu au fost înregistrate în contabilitatea Căminului pentru Persoane Vârstnice Reşiţa şi nici produsele electronice nu au fost recepţionate la nivelul azilului, întrucât au fost însuşite de cel care a făcut comanda în nume propriu.

promovare banner maxagro

Pentru aceste produse electronice, inculpata Jenica Goanţă a dispus efectuarea plăţii către centrul de calculatoare, iar pentru a nu se observa că respectivele bunuri au fost însuşite, pe ordinele de plată s-a consemnat că produsele sunt din categoria consumabilelor”, se mai arată în sentinţă.

De asemenea, potrivit Raportului de constatare tehnico-ştiinţifică, ordinele de plată prin care au fost achitate facturile privind electronicele ridicate au fost semnate tot de mama tânărului.

CITESTE SI: ŞOCANT: Zeci de miliarde furate de la gura bătrânilor!

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/