FOTO. Șantierul care „a creat foarte multe frustrări”, la un an de la debut. Stadiul lucrărilor de pe fosta stradă Lidia din Timișoara

Vor mai trece câteva luni până când lucrările de pe strada Mareșal Constantin Prezan vor fi gata, spun autoritățile locale. Șantierul a demarat acum un an, iar oamenii din zonă reclamă ritmul lent în care lucrează muncitorii. 

În 6 iulie 2020, primăria anunța închiderea circulației pe fosta stradă Lidia din Timișoara, între Calea Martirilor și bulevardul Sudului. Artera intra, la acel moment, în șantier, iar lucrările vizau extinderea la patru benzi de circulație a străzilor Mareșal Constantin Prezan și Venus, până în girația AEM, amenajare de trotuare, piste de biciclete, locuri de parcare și zone verzi.

Câteva săptămâni mai târziu, toți copacii de pe marginea străzii fuseseră tăiați.

 

 

În octombrie, lucrările au fost oprite cu totul, după ce constructorii au descoperit o conductă veche a Colterm. Au urmat dispute vizavi de înlocuirea ei, pentru ca în ianuarie anul acesta, primarul Dominic Fritz să afirme că situația s-a deblocat. Conducta nu a mai fost înlocuită, iar muncitorii au revenit pe șantier în primăvară.

CITEȘTE ȘI: Șantierul de pe fosta stradă Lidia, culoar pentru pietoni. Fritz: „Încercăm să finalizăm în acest an pentru că știm că a creat deja foarte multe frustrări”

De atunci și până acum au fost montați stâlpii de iluminat pe marginea carosabilului și realizate ceea ce urmează a fi pistele de biciclete și trotuarele. Timișorenii care locuiesc în zonă reclamă ritmul nesusținut în care au loc lucrările.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

„Să urgenteze pe strada Lidia că e jale acolo. Să pună un strat, că ne inundă acolo cu praf. Din păcate se lucrează… dacă acum nu se lucrează, când se va lucra? Așteaptă luna noiembrie? Acum e momentul să se termine ce e mare așa, să poată lumea să circule.”, a spus un timișorean.

„De groază. De anul trecut… uitați, mergeți mai jos să vedem cum lucrează. Cum să lucreze? Unul lucrează și restul se uită pe lângă el. Nu mă pricep la cum arată, dar pot să vă spun despre felul în care lucrează. De obicei circulam cu mașina, dar acum cu bicicleta. Ca să ajung în zonă trebuie să fac nu știu câți kilometri în plus, că toate străzile în jur sunt închise, nici nu știi pe unde să o iei. Trebuie să ne descurcăm, altă soluție nu este. ”, a spus un altul.

Autoritățile locale nu spun exact când vor fi gata lucrările. Termenul prevăzut în contract este martie 2022.

„Progresăm pe strada Lidia. Au fost acele probleme, inclusiv conductele de la Colterm, dar s-a lucrat și sunt încrezător că în următoarele luni vom putea finaliza lucrarea. Nu vreau să mă hazardez, dar nu stăm degeaba și chiar e o prioritate să finalizăm și acolo.”, a spus primarul Dominic Fritz.

Lucrările de pe Prezan se ridică la peste 41 milioane de lei cu TVA, iar banii, inițial, ar fi trebuit să provină de la bugetul local. Între timp, o parte din bani, 18 milioane de lei, au fost promiși de Guvern. În proiect sunt prevăzute spații verzi în suprafață de aproape 20 de mii de metri pătrați, cu aliniamente de arbori pe ambele părți.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/