Marcaje pentru persoane cu dizabilități la fiecare trecere de pietoni de pe o stradă din Timișoara care urmează să fie reabilitată complet

Primăria Timișoara caută un proiectant pentru amenajarea străzii Crizantemelor. Municipalitatea vrea ca la fiecare trecere de pietoni de pe această arteră să fie realizate marcaje pentru persoane cu dizabilități, iar luminile să fie diferențiate pentru carosabil, trotuare și locuri de repaus.

Primăria Timișoara anunță că a lansat licitația publică privind achiziția serviciilor de proiectare pentru obiectivul de investiții „Amenajare strada Crizantemelor”. Este vorba de o arteră aflată în sudul orașului, care are o lungime de 665 de metri. În acest moment, strada are o singură bandă de circulație pe sens, cu zone verzi de o parte și de alta a carosabilului, pe alocuri neamenajate, cu porțiuni de trotuare și accese auto deteriorate și fără piste pentru biciclete.

Lucrările vor cuprinde: amenajarea drumului cu 2 benzi de circulație, amenajarea unor parcări longitudinale (paralele cu axul drumului), intercalate cu aliniament de arbori, unde situația permite, realizarea trotuarelor și acceselor la proprietăți, construirea de piste pentru biciclete cu o lățime de 1,5 m pe sens și amplasarea de parcaje pentru biciclete, amenajarea intersecțiilor și a zonelor verzi”, a transmis Primăria Timișoara.

De asemenea, vor fi realizate marcaje pentru persoane cu dizabilități, care constau în pavaj tactil, culori de contrast și avertizare sonoră, la fiecare trecere de pietoni. Totodată, se vor realiza și lucrări de înlocuiri de rețele, unde este cazul, și relocarea cablurilor aeriene în subteran.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Se mai preconizează și supraînălțarea trecerilor pentru pietoni și a traversărilor pentru biciclete, unde este posibil, precum și implementarea unui concept unitar de iluminat public, avându-se în vedere o diferențiere a caracteristicilor luminii pentru zone carosabile, pietonale și de repaus și iluminarea clădirilor importante din spațiul public, acolo unde este posibil. Se va analiza și posibilitatea montării unor băncuțe, rastele velo și coșuri de gunoi, dar și realizarea unei fântâni (cișmele racordată la rețeaua de apă)”, a detaliat Primăria Timișoara.

Potrivit reprezentanților instituției, în proiectare se va ține cont și de proiectul de reabilitare a malurilor Begăi și de reabilitarea pasarelei pietonale Gelu, aflată la intersecția străzii Crizantemelor cu splaiul Tudor Vladimirescu, astfel încât realizarea trotuarelor și pistelor de biciclete din acest proiect să asigure continuitatea cu pistele de traversare pe malul celălalt al Begăi și cu cele existente de-a lungul canalului.

Valoarea estimată a serviciilor de proiectare este de 57.000 de lei, fără TVA, care trebuie finalizate în cel mult 45 de zile de la ordinul de începere. Termenul de depunere a ofertelor este data de 20 iulie.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/