Documente ale companiei care ar fi trebuit să realizeze Autostrada Transilvania, abandonate pe un câmp de lângă Timișoara. Poliția a demarat o anchetă

Parte din arhiva de documente care aparține companiei americane Bechtel a fost aruncată în containere, lângă Timișoara, scriu jurnaliștii unei publicații naționale. Contractul cu cei care ar fi trebuit să realizeze Autostrada Transilvania a fost reziliat în urmă cu 8 ani, la momentul acela fiind realizat un procent de 20% din lucrări. 

În mijlocul câmpului, la Giroc, au fost găsite mai multe bibliorafturi, dosare și acte, cele mai multe distruse de vreme și insecte, toate aparținând companiei americane Bechtel, care a realizat 20% din Autostrada Transilvania, scriu jurnaliștii de la Libertatea. Sunt planuri, evidențe ale materialelor de construcții, transporturi de pământ, instructaje ale angajaților, potrivit sursei citate. Contractul cu Bechtel a fost reziliat acum 8 ani, la momentul la care șoseaua ar fi trebuit să fie gata cu totul.

Joi, reprezentanții Primăriei Giroc au mers pe teren, să găsească acele containere. Urmează să verifice cine e proprietarul terenului, să vadă care e valoarea documentelor.

„M-am deplasat cu poliția locală. Acolo sunt într-adevăr niște containere, dar au doar acoperiș și sunt niște grămezi de documente, dosare. Sunt distruse, au fost plouate, e crescută și iarba printre ele. Am anunțat și poliția națională. S-au deplasat și ei. Se vor lua măsuri. Au fost anunțate și arhivele naționale. Clar e ilegal să arunci pe câmp documente. Deocamdată nu le-am ridicat, doar am solicitat poliției să se ocupe.”, a declarat Dan Vârtosu, viceprimarul comunei Giroc.

gif card de energie dacus 1000x100

Pentru cei 20% realizați din autostradă – 52 de kilometri, de la Turda la Gilău, în județul Cluj -, statul a plătit 1,4 miliarde de euro. Potrivit unui răspuns al DNA transmis jurnaliștilor de la Libertatea, dosarele Bechtel au fost clasate, fie au fost disjunse către Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj.

Foto: libertatea.ro

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/