FOTO: Terasa lui Barbălată, peste pista pentru biciclişti!

Pe lângă faptul că nu au loc pe piste din cauza maşinilor parcate deseori anapoda, mai nou, bicicliştilor li se ocupă benzile şi cu construcţii private. Cel puţin asta a fost sesizarea primită pe e-mail-ul redacţiei Express de Banat din partea mai multor cetățeni.

Omul de afaceri Costel Ciobanu, cunoscut sub numele de Barbălată, adaugă imperiului comercial pe care l-a dezvoltat la Reșița o terasă modernă, amplasată în zona Victoria. Problema este că investiția a depășit linia pistei pentru biciclete aflată în zonă, lucru care a fost deranjant pentru unii reşiţeni. Pe lângă faptul că au făcut public subiectul pe site-urile de socializare, aceştia au bombardat e-mail-ul redacţiei Express de Banat cu zeci de poze legate de aspect.

CITEŞTE ŞI: SIMBOLUL INDUSTRIAL AL REŞIŢEI, JOC IMOBILIAR ÎNTRE CONSILIUL LOCAL ŞI BARBĂLATĂ!

Cicliştii s-au simţit şi ei oarecum discriminaţi în această privinţă. Pasionaţii de pedale spun că este un abuz, simțindu-se sfidați de construcția care a răsărit peste noapte.

Nu ştiu exact în ce stadiu legal se află pistele din Reşiţa, însă este un abuz clar faptul că a fost blocată cea din zona Victoria de terasa respectivă. Dacă totul este în ordine cu pistele din punct de vedere legal, patronul spaţiului ar trebui să micşoreze terasa. Ar fi total aiurea dacă s-ar devia pista de biciclete din cauza asta. Construcţia acelei terase nu este definitivă în zonă, nu este o chestie de utilitate publică”, a precizat Cătălin Gavrilă, preşedintele Asociaţiei Bike Attack din Reşiţa.

Error fetching Flickr photos: A feed could not be found at `https://api.flickr.com/services/feeds/photoset.gne?lang=en-us&format=feed-rss_200&nsid=73090501@N07&set=%2072157643346187844&per_page=50`; the status code is `404` and content-type is `text/html; charset=UTF-8`

Omul de afaceri Costel Ciobanu explică problema acelei bucăţi din pista de biciclete care i se aşterne sub investiție. „Mă aşteptam la răutăţile oamenilor vizavi de acest aspect pe care l-am observat imediat, însă eu am autorizaţie, totul este sută la sută legal construit. Cei de la Urbanism au hotărât până unde să fie construcţia până la urmă. Oricum, pentru liniştea bicicliştilor, această problemă va fi rezolvată. Întrucât primăria s-a sesizat în această privinţă, am decis, de comun acord, ca acea parte din pistă să fie deplasată cu câţiva centimetri în faţă pe cheltuiala mea, fie în regie proprie, fie de cei de la primărie”, a declarat Barbălată pentru www.expressdebanat.ro.

 CITEŞTE ŞI: BARBĂLATĂ, DESPRE TRANDAFIRUL ȘI BISTRA!

Contactaţi de redactorii Express de Banat pentru a clarifica problema, reprezentanţii municipalităţii au oferit explicații similare.

Direcţia de Urbanism şi Amenajare a Teritoriului din cadrul primăriei a eliberat autorizaţia de construcție pentru terasa cu pricina, conform proiectului. În urma verificărilor în teren s-a constatat că o parte din pista de biciclete a fost ocupată de proprietar şi s-a decis ca aceasta să fie uşor deviată. De acest lucru se vor ocupa angajaţii Serviciului public – Direcţia pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local”, a explicat Roxana Topală, purtător de cuvânt al Primăriei Reşiţa.

Comments

  1. vasi says:

    Ce tot nu intelegeti? Voi nu vedeti ca barbalata face ce vrea in orasul asta de prosti.Pai le- a luat si locurile taximetristilor din fata de la victoria ca sa poata sa-si parcheze el masinile, dar o pista de biciclete.Avem o conducere a orasului de c…..

  2. Razvan says:

    Eu tot nu inteleg …. Primaria e barbalata sau barbalata e primaria!! Apropo putem sta linistiti … E concesionat trotuarul pe 15 ani..;) asa ca , daca mogulul doreste circulati doar prin parcul tricolorului…;) o sa realizati toti in maxim 5 ani in ce oras locuiti , imbatranit ca varsta si plin de someri , iar voi pesionarilor ve-ti fi fericiti in parcuri pe banci si veti vota in continuare migratia tinerilor spre alte orase sau tari din vest!!! Sa nu mai plangeti dupa copii vostri ca voi sunteti primi care fugiti la cabina de vot si votati dupa indoctrinarile comuniste care va circula prin vene si nu reusiti sa scapati de ele!!!

  3. Gore says:

    sa ne multumim ca nu se intinde pana la strada ca sigur o muta:)))))