Barbălată, despre Trandafirul și Bistra!

explo 1000x200

Două dintre clădirile renumite în rândul reșițenilor cu ani buni în urmă sunt aflate într-o stare avansată de drgradare. Investițiile pe care le-ar necesita sunt de ordinul milioanelor de euro.

Fostul Restaurant Trandafirul de pe Bulevardul Muncii a beneficiat de un proiect de modernizare în urmă cu aproximativ patru ani. Deşi lucrările ar fi trebuit finalizate în 2010, investiția a fost stopată, iar clădirea a devenit astfel încă o ruină a urbei. Proprietarul acesteia, omul de afaceri Costel Ciobanu, cunoscut de reșițeni sub numele de Barbălată, spune că încercările de a transforma restaurantul într-un spaţiu modern au fost în zadar.

Sper să îl putem renova, să facem o terasă şi ce-o mai fi, mă rog, pentru a-i putea da drumul. Am încercat să fac parteneriate cu doi, trei oameni de afaceri reşiţeni, am simţit puţină reţinere din partea lor. Am acceptat să îl şi închiriez, dar se pare că nu sunt doritori”, a declarat proprietarul imobilului pentru www.expressdebanat.ro.

CITESTE SI: RELICVĂ COMUNISTĂ, TRANSFORMATĂ ÎN MOTEL

Se pare că în fostul restaurant se vor face investiţii abia anul viitor, pentru că, în momentul de faţă, omul de afaceri are alte priorităţi. „Acum nu îmi pot permite investiţii şi la Trandafirul. Acum, prioritară este extinderea bazarului din zona Victoria. Pe asta mă bazez, vrem să finalizăm lucrările până pe 1 iunie. Apoi va fi mult mai uşor de finanţat, din surse proprii, Trandafirul, poate chiar şi Bistra”, a adăugat Costel Ciobanu.

[slickr-flickr search=”sets” set=” 72157641906616983″]

Tot într-o ruină s-a tranformat şi clădirea fostului hotel din Municipiul Resita, clădire amintită mai sus, care cândva găzduia zeci de oameni veniţi de pretutindeni. Cetăţenii care îşi aduc aminte de vremurile bune spun că edificiul arăta impecabil, însă, în prezent, lucrurile par nesigure vizavi de soarta acestuia.

CITESTE SI: MAGNATUL IMOBILIAR, NEINTERESAT DE ATENEU

Nu pot să îmi imaginez ce se va întâmpla cu această clădire. În momentul de faţă nu îmi aduce nicio amintire deosebită, dar ştiu că era un hotel frumos, venea foarte multă lume şi e păcat că s-a degradat. Lucrurile par derutante aici. Nu investeşte nimeni în el şi cred că va rămâne în continuare o ruină. În caz că se apucă cineva de el, eu zic că ar fi bine să facă tot un hotel, pentru că în zonă nu e niciunul. Dar cum interes nu prea există, mă cam îndoiesc să se schimbe ceva”, a precizat cărăşeanul Iosif Jitaru.

[slickr-flickr search=”sets” set=” 72157641905418025″]

banner 970 x 250