„Aeroportul Caransebeș nu ar fi trebuit înstrăinat!”

explo 1000x200

Concretizarea  proiectului referitor la stația SMURD din orașul de pe Timiș și Sebeș presupune, în primul rând, intrarea în posesia administrației județene a terenurilor de acolo, care acum se află în proprietate privată.

Liderul de la Palatul Administrativ, Sorin Frunzăverde, a admis în urma celui mai recent plen faptul că aeroportul din Caransebeș nu ar fi trebuit înstrăinat, în contextul în care acum administrația județeană are nevoie de o parte dintre terenuri. În acest sens, autoritățile județene au solicitat înapoi de la proprietarul aeroportului suprafețele de pământ de care instituția are nevoie pentru ca mai apoi să ridice stația SMURD.

„Considerentele mele sunt că nu trebuia înstrăinat aeroportul de la Consiliul Județean, dar iată că am găsit înțelegere cu partenerii de acolo și ne-au cedat fără bani o suprafață importantă pe care putem amenaja această unitate de aviație SMURD”, a spus președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

În același sens, la cel mai recent plen, aleșii județeni au aprobat mai multe proiecte de hotărâre pe aceeași temă.

„Am adoptat o serie de hotărâri pe care operează serviciul SMURD pe Aeroportul din Caransebeș (…)  Practic, acolo vom avea o unitate de aviație care va deservi Spitalul Județean din Reșița, cel Orășenesc din Caransebeș, dar nu numai. Va fi un real suport pentru oamenii care vor fi în postura de a beneficia de servicii sanitare, a adăugat președintele forului.

banner 970 x 250