FOTO Cortina a căzut cu o înfrângere pe arena Electrica pentru Ripensia

Ripensia nu a putut să-și ia rămas-bun de la fani cu un succes, după ce a pierdut ultimul meci jucat acasă la scorul de 2-1 cu Campionii FC Argeș. Pentru trupa lui Ionuț Badea au marcat Răzvan Matiș și Andrei Prepeliță, iar pentru ripensiști, Alexandru Neagu, jucător originar și el din Pitești. Nu a fost o meci de sărbătoare în ziua Sfântului Andrei, cu undeva la 200 de spectatori veniți pe arena Electrica.

Per ansamblu, FC Argeș a avut un joc mult mai solid și a fost, tot jocul, echipa care a știut ce vrea. În principal, gazdele au existat în atac prin execuțiile lui Neagu, care nu a putut însă să marcheze în poarta lui Ducan în prima repriză. Argeșul a avut prima ocazie importantă în minutul 14, când Buhăescu a centrat pentru Blejdea, care din câțiva metri nu l-a putut învinge pe Dobre. A urmat o ratare mare a lui Nini Popescu, care a tras peste poartă dintr-o situație ideală. În minutul 27, a venit și golul, înscris de la 3 metri de Matiș, după o centrare a lui Blejdea. Piteștiul a mai avut momente în care a ajuns cu cel puțin doi jucători până în careul mic, iar la o asemenea fază, și Prepelită a ratat o ocazie mare.

La pauză, Pelici a plusat cu Zaluschi, dar golul din minutul 48 a fost tot opera lui Neagu. Voinea i-a centrat mijlocașului central, care care a marcat cu capul. FC Argeș a continuat să urce similar în atac, și Prepelițî și Turda au avut șuturi pe poartă, salvate însă de Dobre. După egalare, Ripensia nu a mai jucat mare lucru, iar spectatorii au avut și momente de nemulțumire, ca la un șut total aiurea, mult peste poartă, a lui Lungu. Pe acest fond de joc, după un corner din minutul 68, când Dobre a ieșit aiurea la minge, Prepeliță a putut marca nestingherit cu capul. Timișorenii au mai avut o mare ocazie la un șut al lui Neagu, care s-a dus puțin peste poartă. Din minutul 82, gazdele au jucat în zece, deoarece Burdeț s-a accidentat, iar schimbările fuseseră epuizate.

Ripensia Timișoara: Şt. Dobre – Caius Lungu, Hecsko, Apro (cpt.), C. Toma – Burdeţ, Stoi (Zaluschi 46) – Al. Popovici, Al. Neagu (Fotescu 75), Chera (T. Călin 75) – Alb. Voinea

FC Argeș: Ducan – Tofan, Turda, Şerbănică, Muşat – Prepeliţă (cpt.) – Rz. Matiş, I. Şerban (Brînzan 77), Blejdea (Rob. Grecu 90+3), N. Popescu (I. Năstăsie 88) – Buhăescu

1000x100 casa brutarului

Alexandru Pelici a lăsat să se înțeleagă că are nemulțumiri față de conducere. ”Din păcate se încheie seria aceasta a invincibilității. Ne doream foarte mult să terminăm cu un rezultat bun. Din păcate, nu am reușit. Asta este. Strângem rândurile, mai avem o etapă de jucat și apoi urmează vacanța. Două goluri primite foarte ușor, pe greșeli personale. Îmi pare rău că nu am reușit să aducem bucurie suporterilor. Mergem la Buzău să încercăm, așa cum am încercat peste tot unde am fost, să recuperăm punctele. În momentul în care trebuie să faci marcaj și știi cu cine trebuie să stai…E al nu știu câtelea meci în care luăm goluri pe greșeli de genul acesta. Nu știu cum se pot corecta greșelile acestea personale. E lipsă de responsabilitate. Facem greșeli la rând, o ieșire hazardată din poartă pe sub minge, a lui Ștefi (n.r. Ștefan Dobre)…Dar lucrurile acestea se întâmplă. Din păcate, noi când avem șansa nu reușim să câștigăm. Etapa trecută am fi meritat să câștigăm. Astăzi nu știu dacă meritam să pierdem. Clar nu meritam să câștigăm, dar cred că un egal ar fi fost mai echitabil. Dar din nou, am fost taxați în urma greșelilor personale, la fel cum s-a întâmplat de multe ori în acest tur de campionat. Sunt foarte dezamăgit. Speram la mai mult, dar asta este. Mergem înainte. Cu toții suntem vinovați. În frunte cu mine, bineînțeles, în momentele acestea. Mai e o etapă, tragem linie, vedem ce va fi în iarnă”, a precizat Pelici.

Ionuț Badea a felicitat și activitatea de la Ripensia. ”A fost o partidă de luptă, o partidă în care faza ofensivă a avut de suferit în multe momente, dar nu neapărat din cauza individualității sau a calității individuale a jucătorilor, ci mai degrabă din cauza stării terenului, care a egalizat mult valorile astăzi. Chiar și așa, am creat destule situații de marca. Din punctul asta de vedere sunt un pic nemulțumit, pentru că suferim la această finalitate. E pe undeva explicabil, fiind un final de sezon. Pentru noi, trebuie să ne gândim ca și cum e ultima partidă. Însă am întâlnit un adversar dârz, foarte bine pus în teren și adaptat la caracteristicile jucătorilor și a ceea ce are aici Alexandru Pelici. Este un antrenor cu ștate vechi în fotbalul românesc. Mă bucur că sunt antrenori buni în Liga 2, care pot ridica nivelul acestui campionat. E un campionat în care e foarte greu de pe acuma să spui cine promovează și cine retrogradează. Este o luptă pentru puncte, sunt mulțumit pentru rezultat, dar asta nu înseamnă pentru mine nimic, decât 3 puncte și încă un meci pe care trebuie să-l tratăm foarte serios”, a punctat Badea.

În ultimul meci din 2019, Ripensia va juca la Buzău, sâmbăta viitoare, de la ora 11.