Ambasadorul Bosniei și Herțegovinei: „Timișoara are și va avea un foarte mare potențial turistic”

Slaviša Ćeranić, ambasadorul Bosniei și Herțegovinei în România, a vizitat Timișoara pentru a participa la discuții pe diverse teme cu reprezentanții Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș.

Între România și Bosnia și Herțegovina există relații diplomatice care au început încă din martie 1996 și care s-au consolidat odată cu deschiderea Ambasadei României la Sarajevo în martie 1998, respectiv a Ambasadei Bosniei și Herțegovinei la București în noiembrie 2006.

În aceste condiții, ambasadorul Slaviša Ćeranić a vizitat capitala Banatului pentru a continua tradiția colaborării dintre cele două țări. S-au adus în discuție posibile cooperări în ceea ce privește atât agricultura și industria, în special cea auto, cât și turismul.

Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană în 2021, deci are și va avea un foarte mare potențial turistic. Mulți bosniaci ar fi cu siguranță interesați. Am observat, de asemenea, interesul bănățenilor, al românilor pentru schi și sporturi de iarnă în general. Există oportunități pentru acestea în Bosnia și Herțegovina. S-a investit foarte mult în infrastructură, în special în ceea ce privește turismul de iarnă.”, a declarat Slaviša Ćeranić despre ceea ce ar atrage turiștii bosniaci, respectiv români. Concret, s-a decis realizarea unei prezentări despre turismul bosniac în România și se încearcă organizarea unei excursii pentru ca diverși reprezentanți ai instituțiilor din România să vadă ce are Bosnia și Herțegovina de oferit.

Până la sfârșitul lunii iunie, doar la Oficiul Registrului Comerțului Timiș erau înmatriculate un număr de 17 societăți comerciale cu asociați din Bosnia și Herțegovina, cu o valoare a capitalului străin subscris de aproximativ 18.000 de euro. Ambasadorul Slaviša Ćeranić speră ca acest număr să continue să crească.