FOTO: Muntele Mic deține cel mai mare proiect alpin din România, cu pârtii de nivel olimpic!

Investiţia de milioane de euro a omului de afaceri Romeo Dunca se conturează din ce în ce mai clar în staţiunea cărăşeană Muntele Mic. Pârtiile de nivel olimpic care promit turiştilor senzaţii de schi ca în Austria vor fi inaugurate, cel mai probabil, iarna aceasta. 

Deşi putea să fie finalizat anul trecut, proiectul de aproximativ 4 milioane de euro care va curpinde 15 kilometri de pârtie şi un telescaun de mare viteză va fi încheiat în acest sezon, spune omul de afaceri Romeo Dunca. Acesta spera la un spirjin vizând reţeaua electrică, însă nu l-a primit, lucru care a amânat finalizarea proectului. Lucrările de construcţie la pârtia ultramodernă sunt în plină desfăşurare, instalaţia de cablu fiind deja montată.

„Sper să termin proiectul anul acesta. Eu zic că mai avem cel puţin o lună de zile de lucru, cu reţeaua electrică, cu nocturna şi instalaţia de zăpadă artificială. Instalaţia pârtiei este gata, are 1,7 km lungime, cu 400 de metri diferenţă de nivel, ceea ce dă o diferenţă de nivel acceptabilă pentru un nivel mediu de schi. Din punct de vedere financiar, instalaţia va fi foarte greu sustenabilă, avem emoţii că vom recupera toţi banii în întregime, dar rămâne pasiunea de a face ceva şi pentru alţii, mai ales că mie îmi place să schiez aici şi să nu mă mai duc în altă parte, e mai mult ca o ambiţie personală. Sper să am curaj să continui şi să-mi înfrâng scârba să mai fac ceva în ţara asta, pentru că sunt sătul şi mi-e lahamite, e greu şi nu mă ajută nimeni”, a declarat milionarul Romeo Dunca pentru Express de Banat.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157640749035243″]

CITESTE SI: Pârtia lui Romeo Dunca trece prin Parcul Naţional!

Turiştii care frecventează Muntele Mic îşi vor putea practica sporturile de iarnă pe o pârtie lungă de 3,2 kilometri. Odată cu noile modernizări, aceştia vor beneficia şi de șase variante de coborâre, la care se va ajunge cu un telescaun ce va parcurge distanța în cinci minute.

Mă bucur că am ales pentru pârtie poziţia cea mai bună, fiindcă aici este cea mai mare zăpadă. Nu vorbim de pârtii extreme. Aici este o zonă schiabilă, comercială, plăcută pentru toate clasele de schiori, cu multe variante de coborâre. Sper să le putem oferi turiştilor senzaţia de schi ca şi în Austria. Nu la nivelul staţiunilor de pe gheţar, dar să perceapă aceeaşi plăcere de a schia efectiv într-un loc potrivit pentru asta”, a spus omul de afaceri.

CITESTE SI: Vacanța de schi, din Austria pe Muntele Mic!

Se aşteaptă şi alte investiţii

Deşi milionarul Dunca speră să aducă cât mai mulţi turişti pe pârtia principală, la capătul căreia este amenajat un restaurant, o terasă şi o posibilă scenă pentru spectacole, acesta aşteaptă ca şi autorităţile să dea o mână de ajutor  la celelalte investiții ce trebuie făcute pentru a le oferi turiştilor cele mai bune servicii.

Din punctul de vedere al timpului necesar cred că suntem cei mai avantajaţi. Facilitatea de a fi la 120 de km de Timişoara e un lucru care nu trebuie neglijat, la fel cum ne aflăm şi faţă de celelalte oraşe mai mici. Însă cu acomodarea, cu cazarea şi cu serviciile, aici ar trebui să se implice cei care beneficiază de infrastructura turistică: statul, Consiliul Judeţean sau primăriile”, a adăugat Romeo Dunca.

CITESTE SI: Căile de acces spre Muntele Mic, deschise permanent!

Preţuri acceptabile pentru turişti

Proiectul de pârtii va aduce şi un compromis pentru ca românii să nu-şi forţeze buzunarele atunci când vine vorba de distracţie. „Preţurile vor fi cele care şi le vor putea permite românii. Din păcate, ei au bani să cheltuie, dar s-au obişnuit cu condiţii civilizate pe care noi încă nu le putem oferi. De aceea va trebui să facem un compromis între cât costă o infrastructură, ca să fie rentabilă, şi cât poate să plătească românul de rând. Eu m-am gândit undeva la 30 de euro pe zi. Şi asta e o mare povară, dar dacă dai jos TVA-ul ar fi 23 de euro”, a mai explicat milionarul.

Timişoreanul Romeo Dunca nu îşi pierde speranţa că, odată cu inaugurarea celui mai mare proiect din ţară, aproximativ 500 de persoane pe zi, timp de 40 de zile pe an, vor trece pragul celor 15 kilometri de pârtii. Valoarea totală a proiectului de pe Muntele Mic se ridică la 4,3 milioane de euro, aici intrând instalaţia, pârtia principală, reţeauna electrică, nocturna şi instalaţia de zăpadă artificială.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/