Din martie, cărășenii sunt în siguranță!

Județul Caraș-Severin își va crește gradul de siguranță pentru cetățeni începând cu această primăvară, când unitatea militară de aviație din Caransebeș își deschide porțile pentru soluționarea oricăror dificultăți. Ideea este încă o plasă de siguranță pornită în urma accidentului de elicopter al lui Marcel Vela.

Elicoptere ale Inspectoratului General de Aviație vor survola începând cu luna martie întreaga zonă a Banatului Montan, fiind gata să intervină în cazul în care are loc un eveniment tragic. Unitatea militară este tot mai aproape de inaugurare, terenurile fostului aeroport intrând în posesia M.A.I., iar memorandumul și transferul piloților au fost aprobate. La sfârșitul acestei luni se vor face și angajările și tot pe atunci va sosi în oraș și tehnica militară. „Bănățenii vor fi mai aproape de Dumnezeu și metafizic, nu doar spiritual”, a declarat Marcel Vela.

Dacă planul A în care administrația locală a solicitat înființarea în oraș a unei stații SMURD a fost refuzată de către guvernarea din 2010, iar aceasta s-a deschis la Arad, Primăria și Consiliul Local Caransebeș au pornit o altă strategie. Așa s-a ajuns la înființarea unității militare de aviație care va asigura intervenția elicopterelor și a oamenilor specializați pentru a salva vieți în cele mai dificile condiții.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Încăpățânarea primarului Marcel Vela pleacă de la propriul său accident aviatic din care doar o minune a făcut ca cei patru pasageri ai elicopterului să scape nevătămați în urma prăbușirii pe Vârful Mătania. „Am avut o experiență dramatică, vitală pentru mine, și mi-a schimbat opțiunea în viață, pentru că ne pierdem în amănunte. Datoria mea a devenit să ajut alți accidentați în munți și tocmai de aceea am demarat la vremea respectivă proiectul stației SMURD, și acum, cele două proiecte, dronele și unitatea militară de aviație”, au fost cuvintele primarului municipiului Caransebeș.

banner 970 x 250