Prejudiciu de 5 milioane lei în judeţ!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Concluziile acţiunilor de control desfăşurate la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale au confirmat că banii publici sunt cheltuiţi de multe ori ilegal.

Numărul mare al dosarelor penale întocmite pe numele primarilor sau şefilor de instituţii din Caraş-Severin spune multe despre modul în care este administrat bugetul public. Raportul Curţii de Conturi nu face altceva decât să întărească această concluzie. Instituţia supremă de audit a verificat dacă resursele financiare ale statului şi ale sectorului public au fost utilizate corect şi eficace, dar concluziile nu sunt deloc îmbucurătoare la nivelul judeţului Caraş-Severin. Au fost descoperite la mai multe instituţii plăţi salariale făcute ilegal, decontări ale unor lucrări făcute în afara proiectelor pentru care s-a obţinut finanţarea, plăţi nelegale pentru carburanţi şi multe altele. În urma acţiunii de control, Curtea de Conturi a stabilit un prejudiciu de 5,6 milioane lei la nivelul judeţului Caraş-Severin în 2013.

Raportat la întreaga ţară, „misiunile de audit şi acţiunile de control efectuate de Curtea de Conturi în anul 2013 la cele 2.233 entităţi au identificat cazuri de nerespectare a reglementărilor legale, constatându-se abateri care au condus fie la nestabilirea, neurmărirea şi neîncasarea unor venituri bugetare, fie la producerea unor prejudicii. În cadrul obiectivelor de audit financiar urmărite la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale s-a pus un accent deosebit pe modul în care au fost gestionate mijloacele materiale şi băneşti existente în entitatea auditată. Cele mai semnificative abateri având ca impact producerea de prejudicii sunt cele legate de nerespectarea prevederilor legale în angajarea, lichidarea, ordonanţarea şi plata cheltuielilor, precum şi utilizarea nelegală a fondurilor de la buget”.

promovare banner maxagro

Rămâi pe expressdebanat.ro pentru a afla la ce instituţii cărăşene s-au cheltuit bani ilegal!

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/