FOTO ASU Poli, victorie la primul meci cu Benga: ”Un debut perfect”

ASU Poli Timișoara a înregistrat un succes la scorul de 1-0 cu Csikszereda Miercurea Ciuc, la primul meci cu noul antrenor, reșițeanul Tavi Benga, al patrulea al alb-violeților din acest sezon. Succes plătit cu accidentarea a doi titulari, în fața unei echipe harghitene foarte disciplinată, dar cu un atac mai mult decât steril.

Echipa lui Valentin Suciu a reușit să o țină aorecum în șah pe Poli, deoarece s-a apărat bine și a făcut pressing sus, dar cam atât. Ofensiv, în primul minut, Csuros a reluat cu capul o centrare puțin pe lângă poartă, dar în rest, Csikszereda nu a avut mari ocazii. Poli i-a pierdut pe Ungureanu și pe Schieb în trei minute, primul, suspect de entorsă, al doilea suspect de fractură de pomete, după ce a fost lovit de Eder Gonzalez la un duel pentru minge. În rest, prima repriză a fost destul de plictisitoare, cu un joc de uzură, fără ocazii mari. Până la urmă, după pauză a venit și golul.

În minutul 50, după un aut, Dros i-a centrat lui Ignea, care a marcat cu capul, la colțul lung. Jocul a continuat în nota soporifică, și ca și cum nu era destul, partida a fost întreruptă și după ce arbitrul de rezervă Tudor Jurca l-a chemat de pe partea opusă de teren pe central, pentru a-i da ”galben” lui Vereș, care a scăpat o înjurătură pe banca gazdelor. Aceeași rezervă a arătat, în loc de 3 minute de prelungire, litera „E” pe tabelă. Reenind la joc, Poli a mai avut o mare ocazie când Axente a trimis în transversală din lovitură liberă. Oaspeții au terminat jocul nervoși pe arbitri, deoarece au cerut un penalti, pentru henț.

ASU Poli Timișoara: Murariu – C. Jurj, Mera (cpt.), Scutaru, Cherecheş – Dros, Ignea – C. Popescu (F. Trip 90+2′), Ad. Ungureanu (Zabun 34′), Schieb (Vidrăsan 39′) – Mir. Axente

Csikszereda Miercurea Ciuc: Gyenge – Palmeş, Csuros, Lalic, Majzik – Eder Gonzalez (cpt.), Kalman (Hodgyai 75′) – Erdei, Magyari (Jebari 63′), Pinter – Becze (Barta 75′)

Tavi Benga a început bine mandatul la Poli

După meci, Octavian Benga a țâșnit imediat spre galerie. ”Un moment important pentru mine. Pot spune că sunt fericit în primul rând că am debutat cu o victorie. Mi-am asumat acest risc, să vin cât mai repede la echipă. Am crezut că pot să influențez cât mai repede echipa. Să pregătim jocul tactic, pentru că în alte aspecte era mai dificil. I-am analizat foarte bine pe cei de la Csikszereda, o echipă foarte disciplinată, care închide foarte bine zona centrală. Pot spune că în anumite momente și vreau să le mulțumesc jucătorilor mei. Le-am cerut să joace cu inima, să fim cel puțin la fel de motivați și determinați ca și cei de la Csikszereda sau mai mult decât ei. Cred că au reușit acest lucru. Alt aspect, tactică, e că le-am cerut să schimbăm foarte repede direcția de joc, pentru că ei fac o translație foarte bună pe lățimea terenului și în multe momente am reușit acest lucru. Uneori ne-a ieșit, alteori nu. Dar așa a venit și golul și celelalte câteva ocazii sau momente când i-am pus în dificultate, am schimbat foarte repede direcția de joc și i-am surprins pe cei de la Csikszereda. Vreau să le mulțumesc fanilor care au venit la stadion pentru că am venit și au fost pozitivi, și nu în ultimul rând, familiei mele și tuturor apropiaților care au venit să mă susțină la acest joc. Un debut pot spune perfect, sunt mândru de jucători, de echipă, de suporteri. Sper să facem lucruri frumoase în continuare și să o ținem tot așa”, a precizat antrenorul lui Poli.

De cealaltă parte, Valentin Suciu a recunoscut că echipa sa nu arătat mai nimic în atac, dar a avut și reproșuri la adresa manierei de arbitraj a brigăzii conduse de Marius Omuț. ”A fost un meci disputat. Prima repriză pot să spun că am avut o posesie bun,ă ca și în repriza a doua. Dar suferința noastră din primele etape: nu avem marcatori. Și asta ne costă etapă de etapă. Asta este , mergem mai departe, felicit Timișoara, felicit suporterii care n-au abandonat echipa și, ultima dată când am fost aici au cântat cap-coadă. Merită felicitați. Au fost unele decizii pe care sincer nu le-am înțeles. Faulturi date aiurea. N-au fost decisive, dar a fost o greșeală decisivă pe final. Părerea mea, dar arbitrul a greșit altfel. Noi așa am văzut, că un jucător în negru a atins mingea cu mâna, el a văzut altfel. Dar asta este, nu putem să întoarcem deciziile arbitrilor. Acesta e nivelul fotbalului, acesta e nivelul arbitrajului și trebuie să ne conformă, că nu avem ce face”, a precizat tehnicianul de la Csikszereda.

Pentru ASU Poli, următorul meci e miercuri de la ora 14, pe stadionul Electrica, unde se dispută derby-ul cu Ripensia.