Cu forcepsul! Poli a câștigat greu cu Pandurii în ultima etapă

ASU Poli s-a impus cu 1-0 în fața ultimei clasate Pandurii, după un gol marcat la ultima fază, dintr-o lovitură de la 11 metri dictată controversată de arbitrul reșițean Dorin Voina. A fost un succes chinuit al echipei antrenate de Octavian Benga, care a demonstrat că poate surprinde și plăcut, și neplăcut. De menționat că la meci, galeria a cinstit memoria eroilor căzuți la Revoluția română. 

A fost un meci în care poliștii au transpirat serios. Timișorenii au dominat jocul, dar nu au reușit deloc să marcheze din acțiune, într-un meci în care puțină lume ar fi crezut că bănățenii se vor chinui așa de tare. Pandurii s-a mulțumit să se apere, dar au reușit să joace bine partitura defensivă. Timișorenii nu au putut marca în prima repriză nici prin Mera, nici prin Zabun. Pandurii au avut o singură ocazie, când Ciobanu nu l-a putut învinge pe Murariu. Nu au lipsit nici mingile care au lovit transversală. Chiar la finalul primei reprize, Axente a trimis în bară, dintr-o lovitură liberă. În repriza a doua, ritmul de joc s-a îmbunătățit, dar ”chinuiala” a continuat.

La reluarea jocului, portarul Cotolan a avut de scos de sub bară, mai întâi o reluare a unui coechipier, apoi una a lui Vidrăsan. Cei de la Poli au trecut din nou la strategia cu Mera atacant, dar timpul se scurgea și nici așa nu venea golul. Trebuie spus că tot meciul, dinspre bănci, mai mult a oaspeților, dar și a gazdelor, s-a transmis multă nervozitate. În acest context, de trei ori, bănățenii au cerut penalti, dar arbitrul nu s-a lăsat impresionat. Poli a avut o ocazie importantă la un șut în forță a lui Scutaru în bara transversală. Gorjenii au fost periculoși la o reluare a lui Cuțitoiu, care s-a dus puțin peste buturi. În prelungiri, cu nervii întinși la maximum pentru ambele echipe. În acest context, era cât pe ce să iasă o bătaie între echipe, moment de busculadă la care a sărit și delegatul gazdelor, Ciprian Freanț.

În acest context, la o a patra cădere în careul oaspeților, a  lui Mera, s-a dictat 11 metri prea ușor. Axente a marcat și cele 3 puncte au rămas la Timișoara.

ASU Poli Timișoara: Murariu – C. Jurj, Scutaru, Mera (cpt.), Cherecheş – Dros, Vidrăsan – C. Popescu (F. Trip 77′), Ignea, Zabun (Ad. Ungureanu 72′) – Mir. Axente

Pandurii Târgu Jiu: Mih. Cotolan – P. Chiş, Oiţă (cpt.), D. Ciobanu, Nic. Cotolan – Rob. Bratu, Pisc (Al. Dinu-Ivănescu 57′) – Cuţitoiu, Peia, P. Popescu – Cornicioiu (Nichifor 81′)

1000x100 casa brutarului

Octavian Benga a precizat că dăruirea a adus victoria echipei sale. ”Mă aşteptam să fie nu neapărat un meci foarte dificil, ci un meci cu o echipă tipic oltenească, adică jucători care se agaţă de orice minge, care ştiu când să tragă de timp sau să frâneze jocul. Ne-am dorit un joc în viteză, de multe ori ne-a ieşit. Consider victoria pe deplin meritată chiar dacă a venit în minutul 94. Am avut o grămadă de ocazii, trei bări, patru-cinci situaţii clare de a marca. E bine că am luat cele trei puncte. Chiar şi penalty-ul nu a fost întâmplător. Pentru că ne-am asumat riscuri, nu ne-am mulţumit cu egalul. Am trimis cei doi fundaşi centrali în atac, lângă Axente. Am încercat să scoatem mingea la margine, să jucăm cât mai direct, să punem presiune şi datorită acestui fapt au venit situaţiile de pe final şi aceste penalty care ne-a adus o victorie pe deplin meritată. Vreau să felicit şi echipa-oaspete şi pe antrenorul lor. Chiar dacă puteam să ne facem meciul  ai uşor, au reuşit să ne facă să suferim până la final. Vreau să le urez succes. Sper să nu retrogradeze şi să continue, pentru că Pandurii este un nume în fotbalul românesc”, a spus antrenorul gazdelor.

Călin Cojocaru e mulțumit că elevii săi au avut dorință. ”Un meci foarte greu, am întâlnit o echipă foarte bună, pe val. Vine după o serie foarte bună. Noi venim după multe nereuşite. Dar încet-încet, cum am spus şi dăţile trecute, începem să arătăm mai echipă. Astăzi, din păcate pentru noi, ne-au lipsit aproape şapte jucători. Am avut în lot foarte mulţi jucători de 2001-2002, care sunt la primul meci în Liga 2. Au muncit, se pregătesc cu noi. I-am luat aproape de când am ajuns eu de o lună la Târgu Jiu. Cred că se vede că au calitate. Dar trebuie să muncim mult şi se vor vedea rezultatele. Astăzi noi am stat într-adevăr foarte mult defensiv, ştiam ce joacă Poli, şi speram să-i prindem pe contre. Din păcate, am pierdut în minutul 97, când arbitrul a arătat cinci minute de prelungiri sau patru şi am luat gol în minutul 97. Deci, pentru mine, astăzi, băieţii nu au pierdut. Astăzi, într-adevăr, am câştigat o echipă. Am văzut dăruire, am văzut ambiţie şi au făcut ceea ce le-am cerut, asta e cel mai important. Nu am fost aşa periculoşi pe faza ofensivă, pentru că la momentul respectiv, atâta pot”, a punctat antrenorul gorjenilor.

În 2020, ASU Poli va sta în prima etapă din 22 februarie, când ar fi avut meci cu desființata Daco-Getica. În jurul datei de 28 februarie, la Timișoara va veni Rapidul.