Gogoașa umflată numită pensii speciale trebuie eliminate!

Comisia de muncă a Camerei Deputaților dezbate marți proiectele USR și PNL privind anularea pensiilor speciale, a anunțat Alina Gorghiu. Senatoarea PNL afirmă că eliminarea pensiilor speciale va avea ca efect eliminarea dezechilibrelor majore la fondul de pensii și stoparea stării de nemulțumire.

„Vă convine să existe mai multe categorii de pensionari în România? Sunt convinsă că nu. Iată de ce această anomalie trebuie să înceteze de urgență și PNL va acționa în consecință marți, în Comisia de muncă de la Camera Deputaților, când se vor dezbate două proiecte legislative, de la PNL și USR, privind anularea pensiilor speciale.Gogoașa umflată numită pensii speciale trebuie eliminată! Așa este normal, așa este corect, se impune a fi și legal. Guvernarea PNL este una responsabilă!”, a anunțat Alina Gorghiu, senator PNL de Timiș.

Aceasta a subliniat și câteva efecte pozitive care vor veni odată cu eliminarea pensiilor speciale: „La contribuții egale trebuie să existe pensii egale, cu excepțiile care există în celelalte țări membre NATO și UE. Iar beneficiile vor fi enorme: stoparea stării de dezaprobare si nemulțumire în rândul majorității populației; eliminarea diferențelor foarte mari între pensia media și cele care se impun a rămâne pensii de serviciu; eliminarea dezechilibrelor majore la fondul de pensii; alinierea legislației naționale privind sistemul de pensii cu recomandările UE”, a adăugat Gorghiu.

Camera Deputaților trebuia să dezbată miercuri, 3 decembrie, proiectul USR privind eliminarea pensiilor speciale, însă inițiativa nu a mai fost pusă pe ordinea de zi a ședinței de plen, deoarece aceasta nu avea raportul comisiei sesizate.