Societatea civilă romă s-a reunit la București, în cadrul Roma Forum

Asociaţia Nevo Parudimos, ca parte a rețelei ERGO Network, a organizat în 2-3 decembrie întâlnirea de lucru Roma Forum, având tematica „Oportunități de dezvoltare și cooperare între organizațiile de romi în România”.

Întâlnirea a avut loc la Complexul Sportiv şi Cultural Studenţesc Tei din Bucureşti și a reunit peste 20 de reprezentanți ai societății civile rome din toată țara.

Printre subiectele dezbătute în cadrul întâlnirii s-au numărat: legislația împotriva antigypsismului, maparea situației societății civile în România, oportunități de finanțare pentru comunitățile de romi, programul Dezvoltare locală și reducerea sărăciei, creșterea incluziunii romilor, proiecte de voluntariat ca o oportunitate pentru comunitățile de romi, precum și dezvoltarea de parteneriate între organizațiile de romi pentru inițiative viitoare.

leader board 728 x 90 px

În prezent, Asociaţia Nevo Parudimos, în calitate de membru ERGO (European Roma Grassroots Organisations Network), îşi propune continuarea activităţii Roma Forum şi aplicarea principiilor şi obiectivelor Roma Forum în vederea creşterii capacităţii organizaţiilor de romi pentru a influenţa pozitiv administraţia locală şi pentru a combate excluziunea socială.

De asemenea, pentru anul 2020, în cadrul Roma Forum, se are în vedere întărirea colaborării organizaţiilor membre Roma Forum la nivel naţional prin consolidarea cooperării între rețelele/structurile organizațiilor de romi la nivel național.