Ministrul Vela a ordonat stârpirea mafiei din „mica Sicilie”!

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01

Aflat în fața șefilor de instituții din Caraș-Severin, ministrul Afacerilor Interne a transmis un mesaj foarte dur celor care au făcut ca Banatul de munte să fie cunoscut la nivel de DNA și DIICOT drept „mica Sicilie”!

Vela a învestit astăzi noul prefect de Caraș-Severin și imediat după a anunțat deranj mare. În Poliție, Jandarmerie și administrația publică, dar totodată și în mediul de afaceri și lumea interlopă. „În județul nostru, de prea multe ori, administrația, instituțiile care aplică legea, oamenii de afaceri și cei care se dedau la unele lucruri incorecte, imorale și ilegale au fost într-o veselie evidentă, într-o prietenie afișată și într-o toleranță care a dus la o situație neplăcută pentru Caraș-Severin. Cu ceea ce s-a întâmplat prin Consiliul Județean, acum prin Prefectură, am reușit să ținem locul întâi în evenimentele naționale, la știri care nu fac cinste unui județ, unui consiliu județean, unei prefecturi sau unui inspectorat de poliție. Am trecut într-o nouă etapă. Trebuie să ne comportăm normal, să avem relații normale și să nu le mai întrepătrundem. Dacă ești politician, nu poți să ai și firme cu care participi la licitații! Normal că în aceste situații legea își va spune cuvântul la un moment dat. Nu este normal ca un prefect să intervină la Poliție să nu-și exercite prerogativele. Normal că la un moment dat se va afla. Cred că această copilărie administrativă trebuie finalizată și trecut într-o nouă etapă, de normalitate”, a transmis Marcel Vela, privindu-I pătrunzător în ochi pe fiecare șef de instituție în parte.

1000x100 casa brutarului

Ministrul a ținut să precizeze că dosarul falselor permise de portarmă e instrumentat de DIICOT, deschis de multă vreme și că el nu are niciun merit, nicio implicare în această anchetă penală. Ceea ce, a concluzionat Vela, demonstrează că ministerul a funcționat și înainte de a fi el ministru și că în MAI sunt și destui profesioniști, nu numai polițiști ca la Caracal. „Eu sunt alături de structurile MAI, de doamna prefect, să aplece legea, să respecte legea toți cei care sunt într-un fel sau altul administratorii județului, cei care decid soarta cărășenilor și cei care în loc să o îmbunătățească o înrăutățesc. De prea multe ori, unii demnitari confundă instituția cu propria firmă sau proprietate. Am vrut să dau acest mesaj aici, acasă, pentru că am spus la învestirea mea ca ministru că declar război interlopilor și celor care pun piedici dezvoltării României”, a mai spus ministrul Vela.

expres banat 1000x100 (2)