„Este nepermis că toți ne-au ignorat până acum”. Noi promisiuni pentru centura de sud a Timișoarei

Luna cadourilor se traduce, adesea, în plan politic cu luna promisiunilor pentru popor. Cu atât mai mult cu cât suntem înaintea unui an electoral. Una dintre „durerile” Timișoarei este inelul de sud al centurii ocolitoare, unul care va fi cu o singură bandă pe sens și la care nu se lucrează. Robu promite că noua guvernare PNL va rezolva problema!

Edilul spune că nu e normal ca punctele de cercetare arheologică să țină șantierul în loc. „Este inadmisibil ca nici măcar acum să nu fie emisă o hotărâre de guvern de expropriere, când lucrarea e expropriere s-a finalizat în urmă cu jumătate de an. Am pus și eu umărul la expropriere, să o putem face mai repede. Se tot face cercetare arheologică în opt puncte, dar este nepermis să nu se lucreze! Sunt opt puncte, ok, îi lăsăm pe arheologi să-și vadă de treaba, dar cele opt puncte pot totaliza 2, hai, 4 km. Iar centura are 25 de km. E, slavă domnului, suficient!”, spune primarul Timișoarei.

Totuși, liberalul spune că PNL va face ca Timișoara să aibă centură ocolitoare și în zona de sud. „Am comunicat cu doamna secretar de la Ministerul Transporturilor, o doamnă foarte activă, competentă. Am mare încredere în doamna Ștefania Ferencz, e foarte implicată. Am încredere că domnul ministru și doamna secretar-general vor face tot ce posibil să avem cât mai repede centură. Este nepermis, toții ne-au ignorat când am solicitat să se creeze centura. Iată că suntem pe punctul de o avea! Cu bunăvoință, într-un an, în 2021, vom avea o bună parte din centură funcțională. Eu mă voi implica cu toată energia și toate posibilitățile mele de a influența lucrurile.”, a mai adăugat Robu.

PNL speră să aibă un viitor secretar de stat în Ministerul Transporturilor.