„La spitalul din Moldova Nouă am tot ce-mi trebuie pentru a profesa”

Venit din capitala Banatului pentru a se îngriji și de copiii din Moldova Nouă, medicul pediatru Lucica Stoica nu dă semne că la unitatea spitalicească de la malul Dunării i-ar lipsi anumite echipamente medicale, acesta dând de înțeles că deține toate cele necesare pentru a-i putea ajuta pe cei aflaţi în impas.

De mai bine de trei ani de când s-a alăturat echipei din Moldova Nouă, Lucica Stoica a mărturisit că singurele probleme pe care le-a întâmpinat au fost cele legate de infrastructură, dar și de faptul că UAT-urile din Clisura Dunării manifestă un dezinteres total atunci când vine vorba de a se implica activ în unele nevoi ale Spitalului Orășenesc Moldova Nouă, deși cei mai mulți pacienți din cadrul acestor comunități apelează la serviciile medicale oferite de unitatea spitalicească din urbea condusă de Adrian Torma.

Referitor la condițiile oferite de spital pentru desfășurarea actului medical, pediatrul spune că nu are motive să se plângă, întrucât „la spitalul din Moldova Nouă am tot ce-mi trebuie pentru a profesa. Nu vreau avioane, serios! Investigațiile de bază se fac și aici, clar. Avem și ORL-ist care vine și colaborez foarte bine cu el. De asemenea, am o bună colaborare și cu doamna chirurg. Am radiologie la chemare, laborator etc.”

În plus, medicul a mai ținut să precizeze că pot exista anumite cazuri în care cel în cauză să aibă nevoie de anumite investigații amănunțite, motiv pentru care îi îndeamnă pe părinți să se adreseze unui medic supraspecializat: „Dacă este vorba de chestii de supraspecializare, automat, copilul trebuie trimis la un medic supraspecializat și la un spital supraspecializat.”, a mai explicat, pentru expressdebanat.ro, medicul pediatru Lucica Stoica.